Consilierul și analistul de politică externă Iulian Chifu a vorbit la DC News TV, în emisiunea #Rezist moderată de Oana Stănciulescu, despre scenariul în care Federația Rusă speră să nu se ajungă odată cu alegerile americane de la final de an.

Europa nu era pregătită de război, iar rușii au avut arme și muniție în depozite

„Producția [lentă] de capabilități [militare] a dus în primul rând la întârzieri, pentru că nici Europa nu era pregătită pentru un război pe scară largă de mare intensitate pe termen lung.

Depozitele europene nu au fost niciodată pline de armamente cum s-a întâmplat cu armamentele fostei Uniuni Sovietice care astăzi alimentează războiul, chiar dacă vorbim de armamente vechi, dintr-o altă generație și care sunt lesne de distrus. Sunt multe și cantitatea devine o capabilitate în sine în acest război de uzură”, a explicat Iulian Chifu la DC News TV.

Soldații ruși sunt carne de tun și situația nu poate dura la nesfârșit. Scenariul indezirabil pentru Vladimir Putin

„Trebuie spus foarte clar că acest război duce la moartea a foarte multor soldați ruși, iar Federația Rusă mizează în momentul de față doar pe realegerea lui Donald Trump și o schimbare a politicii americane care urma să ducă la o schimbare a politicii NATO pe termen lung.

În orice altă variantă – și deja putem spune că în ceea ce privește SUA nu vom ajunge la o schimbare radicală de opțiune – Federația Rusă va avea o problemă substanțială. O are deja la nivel sociologic, la nivel demografic, la nivelul tineretului și al forței de muncă de acolo. Nu întâmplător sunt aduși militari din Coreea de Nord drept carne de tun”, a conchis analistul.