Val Vâlcu și Alfred Bulai au amintit cele mai frecvente metode de fraudă care apar în mediul online săptămânile acestea, în emisiunea Nod în papură de la DC News TV, difuzată sâmbătă de sâmbătă la ora 11:00.

„Fraudele pe Internet sunt la ordinea zilei. Am primit un mesaj de la Poșta Română, evident că nu este real, cum că e o problemă cu adresa coletului. Dacă n-ai comandat nimic e deja o prostie. Îți cere cardul ca să plătești o taxă suplimentară…”, a transmis sociologul Alfred Bulai.

„Se bat prințesele nigeriene cu miliardarii saudiți să mă îmbogățească pe net”, a răspuns jurnalistul Val Vâlcu.

Cât de naiv poți să fii?

„Cât de naiv poți să fii să crezi că îți vor dona un milion de dolari?”, a mai spus Bulai.

„Recomand filmul foarte bun al lui Dan Chișu din 2012: Și caii sunt verzi pe pereți”, a adăugat Vâlcu.

Frauda credibilă prin care a trecut o cunoștință a lui Bulai

„Știu pe cineva care a pățit o chestie foarte mișto. A primit o carte foarte drăguț împachetată prin poștă. I s-a zis că a fost declarat câștigătorul unei mașini, este un mic cadou cartea. Apoi recomanda achiziția unor cărți, nu te obliga nimic. Normal că omul s-a gândit «Dacă îmi dau o mașină cumpăr și eu niște cărți».

Apoi a mai primit o scrisoare în care îi spuneau că au două modele de mașini din care să-și aleagă, dar iarăși îi spunea să mai comande niște cărți. După aceea a ales culoarea mașinii, a mai cumpărat niște cărți. L-a ținut așa o lună, două, până când i-a zis că mașina pleacă spre Vamă. După care a cumpărat ultimele cărți și n-a mai răspuns nimeni”, a povestit Bulai.

I-au rămas cărți, dar oricum n-avea ce face cu ele

„Măcar i-au rămas niște cărți care erau scumpe pentru persoana în cauză și, fie vorba între noi, n-avea nevoie de ele. Arătau totuși bine în bibliotecă. În ziua de astăzi nu cred că mai funcționează, poate trebuie să dai altceva care să bucure ochiul sau cine știe ce jocuri”, a conchis sociologul.