Președintele american Joe Biden a închis Summit-ul NATO de la Washington, care marchează 75 de ani de alianță nord-atlantică, cu două gafe majore care vor fi greu de trecut cu vederea până la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Joe Biden s-a încurcat și l-a numit de Donald Trump drept „vicepreședintele său”, încurcându-l cu Kamala Harris, la doar o oră după ce cel mai puternic politician al lumii l-a prezentat pe președintele Volodimir Zelenski drept „președintele Putin”.

Bogdan Chirieac, analiză după cele două greșeli

„Trebuie să semnalăm că, pe tot parcursul Summit-ului NATO, Joe Biden a fost brici, fără probleme. Acum, chiar la sfârșit de tot, a avut cele două scăpări. Sigur, acestea sunt grosiere, sancționate de întreaga presă. Și nu doar presa americană, ci și de presa occidentală. Cealaltă presă nu e importantă pentru noi în cazul acesta.

Altminteri, tratamentul medical la care este supus a avut rezultate. În plus, nu a avut un mandat rău. Și nu este nici un lider de genul celor din statele dictatoriale. Are o echipă în jurul său, iar aceste derapaje pot fi lesne corectate”, a explicat analistul politic la Antena 3 CNN, vineri dimineață.

Stare de nesiguranță la nivel mondial

„Adevărul este că și lucrul acesta dă o stare de nesiguranță întregii lumi occidentale. Statele Unite ale Americii sunt liderul incontestabil al lumii occidentale și al nostru, al României. Slavă Domnului că este așa”, a conchis Bogdan Chirieac.