Într-o discuție recentă la emisiunea #Rezist cu Oana Stănciulescu pe DC News TV, jurnalistul Emilian Isăilă a evidențiat reacția pozitivă și matură a cetățenilor din Prahova în fața corupției și a contextului politic actual.

O revoluție civică în Prahova

„Aici, în Prahova, avem o reacție cetățenească foarte bună și foarte sănătoasă. Am avut primar la Baia Mare care fusese la închisoare. E pentru prima oară când ai o reacție a cetățenilor care amendează corupții.

Toată lumea zicea: «Iulian Dumitrescu câștigă», dar uite că nu a fost așa. În Prahova e o revoluție în opinia mea,” a declarat Isăilă, subliniind importanța votului și a implicării civice.

Liderii și proiectele lor

„Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, Mihai Polițeanu e un tip care a avut un proiect. Eu n-am auzit nimic din ce a făcut el la Ploiești, acum am citit și eu. El era deputat și l-au dat afară de la USR.

Despre asta este vorba, despre incapacitatea de a accepta și de a crește lângă tine oameni valoroși care chiar dacă te enervează, ăsta e talentul de bază al unui lider, să stea la masă cu toți oamenii”, a explicat el.

Construirea unei majorități

Un politician de succes trebuie să își creeze o rețea de susținători din diverse segmente ale societății, nu doar din rândurile partidului său.

„El a creat o rețea, exact ce trebuie să facă orice politician ca să câștige. El trebuie să-și creeze o majoritate cetățenească, nu neapărat politică.

Hai să ne uităm în SUA. Ca să devii președinte al Statelor Unite nu trebuie să te voteze doar democrații. Tu trebuie să faci acorduri cu sindicate, cu biserici, cu grupări de patronat, cu investitori, cu jucători pe bursă.

Tu trebuie să faci înțelegeri, să le spui oamenilor: «uite, eu asta fac pentru voi, dacă vin președinte», ca să vină să te susțină, pe lângă ce face partidul.

Nu poți să vii tam-nesam, am partidul în spate, gata, mă fac președinte sau câștig alegerile, nu funcționează așa acolo”, a concluzionat Isăilă.