În cadrul unui interviu acordat DC News, medicul veterinar Ovidiu Roșu a dezvăluit fascinanta lume a speciilor sălbatice din mediul urban. Cu o experiență vastă în studiul și protejarea vieții sălbatice, medicul veterinar a adus în prim-plan adaptabilitatea mamiferelor în orașe.

Diversitatea vieții sălbatice urbane

“Aici avem o multitudine, este incredibil cât de multe specii există în București, în orașe, peste tot în țară. Nu avem specii mari pentru că ar fi mai mai ușor de identificat și lumea s-ar speria.

Deci nu vorbim despre urși, nu vorbim despre lupi, dar vorbim de foarte multe vulpi, vorbim despre bursuci, vorbim despre arici, foarte foarte mulți.

Aici este pur și simplu natural să trăiască în zonele urbane.” a expus Ovidiu Roșu.

Fauna urbană: De la răpitoare la păsări de apă

“Avem foarte multe specii de păsări și avem din zona păsărilor de noapte, răpitoare de noapte, huhurezi, bufnițe, ciuf de pădure, cucuvele, răpitoare de zi, vânturei, tot felul de șorecari comuni, foarte multe specii de apă. Avem foarte multe rațe sălbatice, avem tot felul de lișițe, tot felul de pui de găinușă de baltă.

Sunt foarte multe specii pe care le întâlnim în zonele urbane, în special în zonele de lacuri unde se găsește un fel de mic ecosistem, dar găsim și specii sălbatice pe blocuri și ne confruntăm acum, o să vină o perioadă foarte, foarte încărcată cu pescăruși.

Bucureștiul este unul dintre orașele cu afluență, cu un număr enorm de pescăruși.” a explicat medicul veterinar.