În ultimii ani, politica românească a fost martora unor schimbări semnificative, unele dintre ele având un impact profund asupra structurii și funcționării sistemului. Sociologul Alfred Bulai, ne spune mai multe despre procesul de asanare al sistemului, în noua ediție a emisiunii Nod în Papură, pe DC News TV.

Asanarea sistemului

“Băsescu a știut să folosească momentul și a fost susținut în acest demers pentru a asana sistemul, dar în același timp, asanarea sistemului a resemnat în România cultivarea propriilor interese, care nu aveau legătură cu asanarea.

Poate o parte din ele au avut legătură și cu asanarea sistemului, dar de fapt, a fost vorba de o înlocuire a unora cu alții.” a transmis Alfred Bulai.

Ascensiunea lui Coldea

“Și sigur, să ne aducem aminte, domnul Coldea a apărut în peisaj odată cu criza ostaticilor, cei care sunt tineri, nici nu știu despre ce e vorba, în care domnul Coldea fost șeful operațiunii, ca să zic așa, era căpitan, adică nu era cine știe ce grad.” a subliniat sociologul.

Construirea structurilor de informații

“I-a plăcut domnului Băsescu foarte mult și pentru că domnul Băsescu avea interesul și ideea să-și construiască propriile servicii de informații, propriile structuri, l-a urcat rapid în funcție pe domnul Coldea tocmai pentru că un om care e loial, tânăr, va putea să fie mai tare decât sistemul.” a conchis acesta.