Iașiul se pregătește pentru o transformare majoră în infrastructura sa, cu planuri ambițioase care promit să aducă o schimbare semnificativă în următorii ani. Bogdan Cojocaru, candidat al Partidului Social Democrat la Consiliul Județean Iași, dezbate subiectul infrastructurii județului, direct din platourile DC News TV.

Necesitatea Investițiilor 

“În afară de centura ocolitoare a municipiului Iași, avem obligatoriu nevoie de alte două investiții până când autostrada A8 de la Ungheni Lețcani – Moțca devine realitate.

Conform graficului asumat, asta înseamnă 2030 până ce vine autostrada, care va rezolva parțial problema municipiului Iași și în totalitate pentru celelalte orașe de pe traseul Podul Iloaiei, Târgu Frumos, Pașcani.” a transmis Bogdan Cojocaru. 

Impactul asupra comunității 

“Dar avem obligația ca până ce vine autostrada în următorii 4 ani de zile, poate chiar și mai repede, pentru că suntem în discuții în momentul de față să semnăm un protocol cu reprezentanții UAT-urilor și Ministerul Transporturilor în așa fel încât să putem grăbi această etapă de construire efectivă a șoselei ocolitoare Iași, Podul Iloaiei și Târgu Frumos.

Sunt aceste trei zone în care efectiv orice tip de mașină trece prin mijlocul orașului, vă dați seama cât este de infernal.” a explicat acesta.