Educația copiilor în spiritul protecției animalelor ar trebui să un punct central în administrația sectorului 1, din perspectiva lui George Tuță, candidatul PSD – PNL la Primăria Sectorului 1. Acesta pune accent pe construirea unei comunități bazate pe respect și înțelegere reciprocă, începând cu cei mai tineri membri ai societății.

Educația copiilor și relația cu animalele 

“Face parte din agenda și din planul administrativ al lui George Tuță, zona aceasta de protecție animalelor?” a întrebat Tudor Tim Ionescu.

“Categoric da, extinzând preocuparea în a educa copiii, chiar dacă ei poate nu au posibilitatea să ia un animal acasă de care să aibă grijă. Condițiile din familie, poate nu permit lucrul ăsta, dar important e să aibă o relație cât mai pozitivă și o experiență cât mai plăcută cu animale, pentru că le întâlnești peste tot.

Face parte din preocuparea mea de a clădi această comunitate a Sectorului 1 în care respectul să fie la baza relațiilor sociale, la baza relațiilor dintre cetățeni și primărie, dintre primărie și cetățeni.” a explicat George Tuță.

Construirea unei comunități bazate pe respect

 “Pentru că dacă nu ne respectăm, nici n-am putea să ne înțelegem, nici n-am putea să lucrăm împreună și n-am putea să avem o comuniune a comunității.

De asta în proiectul pe care l-am văzut și în Ilfov și în București, cu acele lecții de a le explica copiilor despre animalele fără stăpân, despre animale în general, despre rolul lor și ce nevoie au animalele și cum pot fi ele ajutate.

Pentru că societatea românească a evoluat și nu mai suntem în acele perioade în care părinții ne ziceau «ai grijă să nu te muște câinele»” a conchis acesta.