Candidatul PSD la Primăria Sectorului 5 Adrian Vigheciu a spus care este viziunea sa pentru cartierul Cotroceni și locațiile adiacente, o zonă ignorată de administrație pentru puținele voturi care se pot obține pe urma investițiilor.

Cea mai populară clădire a României, înconjurată de instituții publice

„Avem speranța creșterii numărului de turiști odată cu intrarea în Spațiul Schengen . Aveți obiectivul turistic numărul unu al țării – Palatul Parlamentului. Oricine a auzit de Casa Poporului. În fața acestui obiectiv, în loc să avem hoteluri, restaurante, terase, avem: CNA, Parchet și alte instituții publice.

Ați vedea posibilă o inițiativă prin care să fie mutate? În primul rând faptul că instituțiile publice sunt în centru perturbă traficul. Ar fi bine să fie mutate într-un cartier administrativ și eliberat acolo pentru hoteluri, restaurante”, a transmis jurnalistul Val Vâlcu în timpul interviului din cadrul emisiunii DC Votez de la DC News TV.

Cum vede Vigheciu că ar trebui să arate Cotroceniul

„Este o idee foarte bună. Eu aș dori foarte mult ca această zonă Izvor – 13 Septembrie să fie cât mai bine conectată cu cartierul Cotroceni. Acest cartier a fost întotdeauna văduvit fiindcă s-a considerat că oamenii de acolo au «opinii proprii» și că sunt câteva mii de voturi. Eu îmi doresc să fac din Cotroceni o zonă fanion a Bucureștiului.

Să fie o zonă care, în perioada săptămânii, să fie strict zonă de promenadă, fără ca cei care nu locuiesc în cartier să poată intra cu mașinile. Oamenii trebuie să poată să plimbe copiii, să bea o cafea, un ceai, și să fie efectiv un cartier verde al Bucureștiului”, a transmis Adrian Vigheciu, candidat la Primăria Sectorului 5.

Nici infrastructura nu stă foarte bine

„Așa cum spuneți și dvs., este o zonă nesistematizată, nemarcată, ne rupem picioarele pe trotuarele de acolo și, din păcate, cauza acestui eșec – pentru că Cotroceniul este o oportunitate pentru București – a fost în general gândirea îngustă a primarilor de sector care au abandonat această zonă”, adăugat Vigheciu.