Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a participat la emisiunea Diaspora în direct de la DC News TV, unde a explicat motivațiile din spatele arderilor ilegale de deșeuri toxice în jurul Capitalei.

De ce numește Berceanu fenomenul drept „sclavie modernă”

„Eu am reușit, împreună cu colegii din Garda de Mediu care au rămas în funcție și cu unitățile speciale de la Poliție și Jandarmi, să oprim aceste arderi. «Nu se poate» este o vorbă pe care eu nu o folosesc prea des. Nu este doar o problemă socială acolo, este o problemă dată de modul în care avem un fenomen de sclavie modernă.

Cei de la stradă sunt cei bogați, cei din margine sunt cei săraci și sunt ținuți în sărăcie, fără documente de identitate. Pământul pe care au construcțiile improvizate ridicate nu le aparține, au doar conectări ilegale la liniile de înaltă tensiune, nu au canalizare, nu au școli, nu au drumuri. Și se află la 15 km de sediul Guvernului României”, a transmis Octavian Berceanu la DC News TV

S-a văzut că se poate

„Asta înseamnă că sunt ținuți cu bună știință ca să producă bani negri pentru diverse interese. E ușor să vedem care sunt interesele pentru că odată ce cu aceiași oameni am reușit să redăm aerul celor patru milioane de locuitori și acum ni se spune că nu se poate, e doar o problemă de viziune și de modul în care circulă aceste finanțări ilegale”, a adăugat fostul șef al Gărzii de Mediu.