Europarlamentarul Victor Negrescu, candidat pentru încă un mandat la Bruxelles, a explicat în detaliu cum a venit ideea de salariu minim european și urmează să fie implementat acest concept.      

Cetățenii vor creșterea nivelului de trai

„Ce propune S&D în mandatul următor? Vă întreb pentru că au fost puncte care au fost divergente cu viziunile PSD, aici mă refer concret la politicile agricole și cele de mediu”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Noi ne axăm pe nevoia pe care o au cetățenii de a crește economia europeană, de a crește nivelul de trai. Aceasta reprezintă principala noastră ambiție în viitorul mandat din Parlamentul European și în sensul acesta există o corelare între ambițiile noastre ca și PSD și ambițiile pe care le are familia noastră politică la nivel european.

Da, oamenii vor să vadă că Europa de aduce un plus în viața lor de zi cu zi și că veniturile lor vor crește. De aceea, am fost activi promotori ai introducerii salariului minim european. De altfel, încă din anul 2020, am inițiat o petiție semnată de zeci de mii de români pentru a susține crearea acestui salariu minim european. În momentul respectiv, mulți nu credeau în această schimbare pe care o putem produce la nivel european”, a explicat Victor Negrescu, invitat la emisiunea electorală DC Votez de la DC News TV.

Ce înseamnă salariu minim european?

„Ce înseamnă salariul minim european? Înseamnă un mecanism de creștere predictibilă a salariului minim într-o țară, raportată la salariul mediu și la productivitate. Scopul este ca ușor, ușor, pentru o muncă egală să avem un venit egal.

Astăzi, din nefericire, un inginer care lucrează în România primește un salariu de cinci ori mai mic decât dacă ar merge să presteze aceeași activitate pentru aceeași companie în Germania sau în Belgia. Nu este normal că acele companii au profit pe urma muncii pe care o prestează inginerul în România”, a adăugat acesta.