Andrei Caramitru, mare susținător al USR în trecut, a postat pe rețelele de socializare modul în care se raportează personal la mandatul lui Nicușor Dan, iar criticile din comentarii nu au încetat să apară. Răzvan Dumitrescu și Gabriela Firea au dezbătut subiectul la emisiunea Ce se întâmplă de la DC News TV.

Nu se poate spune că Andrei Caramitru este pro-PSD

„Astăzi mi-a atras atenția o postare a lui Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook. Acesta era cunoscut susținător USR, anti-PSD, nu poate fi considerat pesedist Andrei Caramitru, excludem această variantă. Ne uităm la postările sale, îi face mafioți pe pesediști și așa mai departe.

Acesta spune, cu argumente, că este un dezastru mandatul lui Nicușor Dan. Am văzut și reacțiile, lumea l-a luat la bețe după ce a adus argumente și cifre. Unele comentarii nu pot fi reproduse, deși postarea venea de la un om ostil PSD-ului, nu USR-ului. Mă întreb dacă nu cumva la București votul nu va avea legătură cu situația reală, cu logica, cu matematica. Nu cumva votul e după alte criterii?”, a spus Răzvan Dumitrescu în emisiunea de la DC News TV.

Argumentele Gabrielei Firea

„Nu l-a luat lumea la bețe, ci reprezentanții USR, cei care sunt în acea bulă. L-au criticat pentru că a îndrăznit să vină cu niște cifre reale, care pot fi verificate, informații publice, și pentru că a îndrăznit să spună un adevăr. Probabil acele persoane care votează USR și primarul actual nu vor să accepte adevărul.

Chiar dacă au stat în frig, chiar dacă nu au avut apă caldă, chiar dacă au stat în mizerie, chiar dacă au mers în parcuri murdare, cu alei crăpate, chiar dacă au văzut că nu s-a mai reînnoit parcul auto STB, chiar dacă nu s-a mai făcut vreun pasaj, au o afinitate, simpatizează această formațiune. E democrație, îi respect, e opțiunea politică a domniilor lor”, a explicat Gabriela Firea, candidatul PSD pentru un nou mandat de primar general la București.

Ce a spus Caramitru pe Facebook

„Spații verzi – zero noi, parcurile existente mai praf cu mult decât acum 4 ani per total. Reconsolidări – mai puține decât Firea cu mult (care și așa nu a făcut nimic). De ce totuși e incapabil? Chestie de management de bază. Refuză orice dialog cu oricine. Stă practic singur în birou izolat. Echipa lui – doar doi oameni care în viața lor nu au avut un job sau activitate (arhitectul șef și managerul general)

Își pierde jumătate din timp singur în tribunale pe diverse spețe obscure: stă în sală pe acolo cum făcea când era ONG-ist. Nu poate delega nimic. Deci are zeci de mii de dosare care se acumulează la el pe birou și se holbează la ele. Mă rog, faceți ce vreți. Dar ca management de bază – și dacă iei un șef de depozit sau un șef de raft de la mall – ar face treaba mai bună. Oricine. Așa dezastru colosal eu nu am mă văzut în viața mea. Ghinion…”, a scris Andrei Caramitru pe pagina sa.