Psihologul Radu Leca a vorbit în cea mai recentă ediție a emisiunii Ultrapsihologie de la DC News TV despre momentul în care o relație nu ar mai trebui să continue. Acesta a adăugat și cum arată o relație pe drumul cel bun.

Când nu mai merge bine o relație?

„M-a întrebat la un moment dat cineva: Radu, când îmi dau seama când o relație nu mai merge? Să-i dau două exemple clare. În primul rând, relațiile amoroase nu mai sunt bune. Indiferent cum, nu mai sunt bune, că nu mai funcționează. Cei doi nu mai sunt în tandem”, a transmis Radu Leca la emisiunea de la DC News TV.

Adevărul este că nu trebuie să existe diferențe majore

„Al doilea element care definește finalul de relație are legătură cu modul în care tu vorbești și ești înțeles, modul în care el, partenerul, vorbește și este înțeles. Se întâmplă ca, pornind de la ideea parțial corectă că există diferențe în cuplu, tu să mergi pe o pantă greșită total în care afirmi că există diferențe de emoții între voi doi.

Lucrul acesta nu este adevărat, pentru că este vorba de diferența de abordare a unor elemente, nu de condiție și de emoție. Voi doi, după un anumit timp, sunteți cumva identici. De exemplu, omul care nu a avut încredere în el și a avut senzația că nu poate să facă anumite lucruri a ajuns să fie foarte vizibil și liniștit când este vizibil. Atunci te gândești că omul acela a învățat de la tine că se poate și altfel”, a mai spus el.

Cum ar trebui să arate o relație fericită

„Acum vorbesc din punct de vedere uman. Când începi o relație de cuplu și are la bază dorința de a experimenta fără rușine fericirea, atunci ești pe drumul cel bun. Când îl vizualizezi pe omul de lângă tine drept un partener de viitor înseamnă că ești pe un drum și mai bun. Mai e un lucru la care să te gândești: Când te vei simți bine și când omul de lângă tine zice o tâmpenie, și când scapă un pahar din mână, și când zgârie podeaua, și când nu știe să pună o ușă la loc, înseamnă că ai ales bine”, a conchis psihologul.