Analistul politic Bogdan Chirieac și partenerul său de emisiune Mugur Ciuvică au dezbătut la Miercurea Neagră subiectul credibilității scăzute pe care o are coaliția în acest moment în contextul răzgândirilor bizare privind calendarul alegerilor.

Iohannis nu ia funcția și nu mai vrea președinte din septembrie

„Ați auzit ce a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, că în funcție de rezultatul alegerilor se va reflecta asupra mutării la loc a alegerilor prezidențiale, în decembrie. Iertați-mă, asta e pentru că n-a prins Klaus Iohannis locul la NATO.

A fost atât de sigur că-l prinde încât mutase alegerile prezidențiale. I-au spus: «Vasilică, tu ești alesul, mută prezidențialele». Și acum vor să le mute la loc că a zis Iohannis «De ce să fie doi președinți trei luni, mai bine să fiu tot eu că poate vine și ăla cu pretenții la avionul cu piscină. Și ăla e al meu!»”, a transmis Bogdan Chirieac la Miercurea Neagră.

Credibilitatea coaliției e zero

„Am auzit și eu ipoteza. În afară de declarația omului, am mai citit ideea aceasta. Nu știu dacă e adevărată sau nu, dar e posibil să se întâmple asta. Credibilitatea coaliției în mod normal ar trebui să fie praf. Norocul coaliției este că nu are adversar care să tragă foloasele de pe urma lipsei lor de credibilitate. Atunci o să câștige ei”, a explicat Mugur Ciuvică.