Jurnalista Camelia Csiki, care prezintă „Ora Regelui” la TVR1, a vorbit despre propaganda agresivă din mediul online prin care este ridicat în slăvi fostul dictator Nicolae Ceaușescu, în timp ce Regele Mihai I este discreditat pe nedrept.

Campanie în mediul online

„Această manipulare, această propagandă puternică, a fost atât de puternică și a rămas până în zilele noastre. Mi se pare incredibil că astăzi, în zilele noastre, Nicolae Ceaușescu ocupă locul întâi la popularitate în rândul tinerilor needucați. Acești tineri sunt tinerii cărora bunicii lor le spun că s-a trăit bine, ceea ce nu este adevărat.

Există o campanie agresivă în mediul online. Deși avem această emisiune frumoasă de Paști și vorbim de Regele Mihai, vreau să subliniem campania din online agresivă în care Ceaușescu este lăudat pe nedrept și nu se vorbește despre ceea ce a făcut rău. Chiar și Regelui Mihai i-a făcut rău”, a explicat Camelia Csiki la emisiunea #Rezist de la DC News TV.

Mulți cred că Ceaușescu a luptat în război

„Într-adevăr, deși ar trebui să fie chiar un erou cum a fost Emil Cioran în Franța. Regele, plecând în exil, a făcut tot felul de lucruri, a crescut și găini”, a răspuns Oana Stănciulescu.

„Am postat un material și o doamnă, într-adevăr mai în vârstă, mi-a scris în mod agresiv: Uniforma lui Ceaușescu unde este, ați ascuns-o? Era un material despre uniformele celor care au luptat în război. Ea nici nu a calculat, fiindcă Ceaușescu nu a luptat în Primul Război Mondial. Nu a fost erou, pentru că în cel de-Al Doilea Război Mondial a stat în închisoare, nu a fost în niciun război”, a conchis Csiki.