Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a argumentat în favoarea proiectului Străzi Deschise, în ciuda faptului că unii cetățeni se plâng de valorile ridicate de trafic din weekend drept consecință a acestei măsuri.

Inițiativa este bine primită, spune Nicușor Dan

„Aveți inițiativa din weekend în care blocați bulevardele principale din Nordul Capitalei. Tot traficul este deviat pe celelalte bulevarde și străzi, crescând poluarea. Merită să faceți lucrul acesta doar pentru ca niște cetățeni să meargă cu bicicleta și să joace fotbal pe asfalt? Mai bine joacă în parc”, a transmis Bogdan Chirieac în timpul interviului de la DC News TV.

„Cel puțin pe Calea Victoriei e foarte bine primită de bucureșteni. Am avut mai mult de un milion de bucureșteni pe an în acele 20 de weekenduri”, a explicat Nicușor Dan.

Oamenii se bucură de orașul lor

„Bun, când spuneți un milion vorbim de numărul total. Poate că sunt 50.000, sunteți matematician. Dar în același timp, 500.000 sunt nemulțumiți de traficul din weekend care ar trebui să fie mai lejer și nu este”, a adăugat Chirieac.

„50.000 e foarte mult, e cât populația unui oraș. Eu cred că merită, pentru că e un mod în care oamenii se bucură. De stat în mașină pot să o facă în fiecare zi, dar oamenii se bucură de orașul lor, împreună, sunt teatrele care fac fel de fel de evenimente”, a conchis Dan.