În contextul actual al traficului rutier, depășirile riscante devin o problemă tot mai accentuată, punând în pericol viețile participanților la trafic. Titi Aur și Florin Răvdan, discută în cadrul emisiunii DC Conducem, accidentele petrecute recent din cauza comportamentului iresponsabil al șoferilor.

Comportamentul șoferilor

“Ce anume te poate împinge să faci o depășire riscantă, mai ales când tu vezi că drumul ăla e destul de drept. Nu știu dacă l-ați parcurs vreodată. E destul de drept și se circulă haotic acolo, pentru că limita aia de 50km/h în localitate e doar pe panou, pentru că nu o respectă nimeni. Adică se merge cu viteze de peste 130km/h de parcă ar fi autostradă. Ce te poate împinge să faci asta?” a întrebat Florin Răvdan.

“Din punctul meu de vedere, un singur lucru, faptul că tu cel de la volan, nu conștientizezi pericolul, ăsta este singurul lucru.” a transmis expertul auto.

Lipsa conștientizării pericolului

“Acum, de ce nu conștientizezi pericolul? Mai puțin cazurile în care ești băut, drogat, sinucigaș, etc. mai puțin acele cazuri speciale când ești apt, întreg la volan și faci lucruri de astea și majoritatea le fac în situația în care ei sunt apți, adică nu sunt în stări excepționale.

Singurul lucru care te împinge să faci asta este că nu conștientizezi, mai mult, tu crezi că ție nu ți se poate întâmpla. Adică da, am văzut, văd accidentul ăla, eu sunt șofer de autoutilitară bine, ăla a pățit nu eu. Și eu când ajung acolo fac la fel, trec, intru pe contrasens…” a explicat Titi Aur.