Coaliția de guvernare și-a aranjat calendarul alegerilor pentru a avea un avantaj contra competitorilor, însă există pericolul ascuns ca cineva din exterior să îndeplinească scenariul dorit de putere și să răstoarne situația, explică profesorul Bogdan Teodorescu la emisiunea Ce se întâmplă de la DC News TV.

Nu-l vor pe Geoană fiindcă vrea puterea pe modelul Macron

„Dacă Mircea Geoană rămânea doar pe ideea «Eu devin președinte, dar voi sunteți la voi acasă stăpâni, haideți să stăm de vorbă», atunci puteau niște oameni care de exemplu voiau să scape de Marcel Ciolacu să negocieze pe la spate. Eu te ajut să fii președinte numai să scap de Ciolacu și rămânem acolo.

Ambițiile pe care platforma lui Mircea Geoană le anunță sunt destul de transparente. Nu-i nimic nou, experiența franceză e destul de aproape și la un click distanță, pe YouTube, vezi cum a evoluat partidul lui Emmanuel Macron”, a explicat Bogdan Teodorescu.

„Ori, acest lucru este un mesaj foarte prost pentru o mare masă de partid, și dintr-o parte, și din alta. Dând deoparte persoana lui Mircea Geoană cu trecutul său și așa mai departe este vorba de siguranța individuală a unui personaj care și-a construit o structură politică și un viitor și vede că vine un tăvălug împotriva lui, construit pe o metodă care în altă parte a avut succes”, a adăugat profesorul Teodorescu.

Efectul de aură pe care îl vrea coaliția ar putea fi folosit de Geoană

„Am câștigat localele, am câștigat europarlamentarele, am dat și președintele. Ce mai vreți? Acesta ar fi efectul de aură care întotdeauna se exportă. Dacă tu ai dat președintele, automat obții și coaliția care să-l susțină pe președinte.

Efect pe care, apropo, s-a ridicat și Emmanuel Macron și pe care pare că vrea să-și construiască campania și Mircea Geoană. Dacă am câștigat prezidențialele, dați-mi un partid să conduc România, e același lucru. Avem toate astea, acum nu puneți la parlamentare pe alții ca să ne încurcăm în exercițiul funcțiunii, nu?”, a conchis el.