Fostul pilot de raliuri Titi Aur avertizează în legătură cu un fenomen periculos apărut printre tinerii hipnotizați de telefoanele mobile atunci când circulă pe stradă ca pietoni.

Strada nu se traversează cu căștile pe urechi și fără să te asiguri

„Când treci strada cu căștile în urechi și nu te uiți stânga dreapta înseamnă că nu înțelegi. Înseamnă că nu crezi că poți fi pus în pericol și ar trebui să trecem prin toți pașii [privind educația rutieră]”, a spus Titi Aur la DC News TV.

Încredere „oarbă” în semnalele sonore pentru nevăzători

„La trecerile de pietoni semaforizate sunt acele semnale sonore pentru roșu și verde. Am văzut mulți copii care stau cu ochii în telefon la semafor și când pornește semnalul sonor pentru verde traversează tot cu ochii în telefon. Nu se asigură”, a expus moderatorul emisiunii, Florin Răvdan.

„Nu i-a învățat nimeni că acele sunete sunt pentru persoanele cu dizabilități, pentru nevăzători. Acești tineri și-au dat seama că la trecerea de pietoni poate să stea cu ochii în telefon, cu căștile în urechi, și când e verde, trece. Dar fără să țină cont și de faptul că nu toate mașinile opresc la roșu”, a adăugat expertul în conducere defensivă.