Angela Kecskes și Daniel Solheim sunt români stabiliți în Norvegia și au participat la emisiunea Departe de România de la DC News TV.

Cum sunt văzuți românii în Norvegia

„Cum sunt văzuți muncitorii români în Norvegia?”, a fost întrebarea moderatorului emisiunii, Gabriel Nuță-Stoica.

„Eu pot să spun, lucrând în spital și în sistemul sanitar, că românii sunt foarte bine văzuți, inclusiv cei care lucrează ca necalificați în sistemul sanitar, dar și cei care lucrează ca și asistenți, dar și medicii. Sunt foarte mulți români care lucrează ca medici în Norvegia. Aici este o lipsă enormă în ceea ce privește cadrele medicale. Am numai experiențe pozitive, toți norvegienii laudă românii”, a explicat Angela Kecskes.

Profesii onorabile, ocupate de români în Norvegia

„Într-adevăr, sunt medici stomatologi, ingineri, arhitecți, cadre didactice la universitate. Procesul acesta de acreditare, echivalare și formare profesională pentru a ajunge în asemenea funcții este mai lung, necesită efort, dar noi suntem mândri că avem reprezentanți de valoare în societatea norvegiană și nu auzi numai de rău.

Suntem tentați să credem că din cauza unui articol din ziar, care a detaliat o spargere sau mai știu eu ce, toată imaginea românilor este afectată. Eu cred că norvegienii au un sentiment al dreptății. Ei m-au văzut pe mine ca ceea ce sunt. Au înțeles că ceea ce spun și fac, iar asta fac foarte mulți români. Foarte mulți s-au stabilit aici, au cumpărat case, au copii și văd în fața lor un viitor care să fie rodnic pentru ei și copiilor lor”, a argumentat și Daniel Solheim, aflat în această țară din anii 1990.