Cătălin Cîrstoiu este pentru moment pe locul trei în toate sondajele privind cursa pentru Primăria Capitalei, cu mult în urma edilului actual, Nicușor Dan, și primarului de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone.

Cu acest prilej, echipa DC News TV a vrut să afle câteva păreri despre medicul care candidează pentru un mandat la București și a discutat cu cetățenii.

Ce ar trebui să facă primarul?

Atribuțiile unui primar, mai ales când vine vorba de primăria unei capitale europene, sunt încă neclare pentru oamenii de rând din România. Drept dovadă, unul dintre respondenți așteaptă ca un primar să se priceapă la „țevi, construcții, tăiat iarba”.

„Am auzit de dânsul numai acum că am înțeles că vrea să candideze la Primăria București. Nu-l știam dinainte. Nu cred că l-aș vota. De ce? Una este să fii manager de spital – am înțeles că e un medic extraordinar de bun, bravo dânsului – și alta este să te pricepi la țevi, la construcții, la parcuri, la tăiat iarba și așa mai departe”, a transmis un cetățean intervievat pe străzile Capitalei.

„O problemă cam mare pentru dânsul”

Bărbatul își argumentează decizia de a nu-l vota pe Cătălin Cîrstoiu, în același timp recunoscându-i meritele profesionale: „Fiecare ar trebui să fie pe bucățica lui acolo, să-și vadă de treaba lui. Nu știu ce să zic, cred că domnul Cîrstoiu s-a băgat într-o problemă cam mare pentru dânsul.

O fi manager bun la spital, nimeni nu contestă lucrul ăsta, dar un oraș cu două milioane de locuitori este altceva. Problemele sunt foarte diferite”.