Dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, ne oferă o perspectivă detaliată asupra blefaroplastiei, într-un interviu acordat DC News TV.

Intervenția de blefaroplastie

„Blefaroplastia este o intervenție de remodelare a pleoapelor și de reîntinerire a pleoapelor. Prin această intervenție putem elimina excesul de piele care se acumulează de-a lungul anilor atât la pleoapa superioară, cât și la pleoapa inferioară. Nu doar atât, pentru că sunt pacienți care vin și mă întreabă ce putem face cu pleoapele care atârnă și pe care nu le mai pot deschide atât de ușor? La acești pacienți, intervenția de blefaroplastie, deci de remodelare a pleoapelor, nu mai este o intervenție estetică, este o intervenție funcțională”, a transmis Dana Miricioiu.

Probleme funcționale și estetice

„Având în vedere faptul că sunt și foarte mulți pacienți care se adresează cu probleme de cearcăne, pentru că cearcănele sunt anumite modificări la nivelul pleoapelor inferioare care constau în exces de piele, în umflături la nivelul pleoapelor, dar și în cercul acela întunecat, în momentul în care pacientul dorește și îmbunătățirea umflăturilor, în cadrul blefaroplastiei atât superioară, cât și inferioară, putem exciza excesul de piele care atârnă la pleoapa superioară, dar există și la nivelul pleoapei inferioare.
Putem îndepărta astfel acei săculeți de grăsime care vin și herniază din spatele septului orbital și apar ca niște umflături sub ochi sau chiar deasupra, sub sprâncene”, a adăugat medicul.

Rezultate și recuperare

„Și putem și realinia musculatura pentru că odată cu înaintarea în vârstă nu doar pielea se modifică, devine mai laxă, pur și simplu cade, dar și structurile musculare devin mai puțin solide, mai laxe, iar atunci ochiul pică. Colțul ochiului pică.
Blefaroplastia superioară se realizează cu anestezie locală, într-o oră și jumătate. Incizia se face în pliul superior al pleoapei. Rămâne o cicatrice extrem de fină, aproape invizibilă, iar recuperarea după intervenție este relativ rapidă, pentru că după intervenție putem avea o ușoară edeme și echimoze.
Este o intervenție care luminează ochiul, schimbă aspectul feței în general, persoana primește complimente că este mult odihnită, arată mult mai bine și mai întinerită. E o intervenție care chiar se merită a fi făcută, cu atât mai mult cu cât, repet, se face doar cu anestezie locală, iar recuperarea este rapidă”, a conchis ea.