În cadrul emisiunii Ce se întâmplă? de la DC News TV, jurnalistul Răzvan Dumitrescu îl are că invitat special pe Senatorul PNL Alexandru Nazare. Unul din subiectele abordate este problema exportului de profit nejustificat pe care unele companii îl practică în România.

Exportul abuziv de profit nejustificat

„E vorba de taxarea profiturilor pentru multinaționale și de modul în care multinaționale își exportă în mod legal astăzi aceste profituri în țările din care provin. Nu e o chestiune per se împotriva multinaționalelor, este o chestiune împotriva exportului abuziv de profit nejustificat.” a transmis Alexandru Nazare.

O inițiativă legislativă pentru anularea deductibilității

“Inițiativa legislativă pe care am depus-o se referă la anularea deductibilității pentru așa-numite taxe de administrare, acele management fee-uri, consultanță și asistență pe care aceste multinaționale le au în raport cu persoanele afiliate, cu companiile din care fac parte din țările din care provin. Deci, dacă în momentul de față deductibilitate e 100%, aceste companii exportă legal sume enorme.” a semnalat senatorul PNL.