În emisiunea Totul despre bani de la DC News TV moderată de Mihai Ciobanu se pun întrebările esențiale: “Care este situația în privința litoralului românesc? Care sunt așteptările pentru acest an? Ne putem aștepta la scumpiri și în și în acest an?”

Hoteluri de patru și cinci stele: Scumpiri moderare sau deloc

„Da, scumpiri sunt, dar, după cum spuneam, undeva la 10-15%. Însă nu peste tot. Sunt hotelieri care au preferat să mențină tarifele în general sau le-au scumpit puțin. În general, hotelurile de patru și cinci stele sunt mai scumpe, ele având deja un tarif destul de ridicat.” a transmis Traian Bădulescu.

Impactul scumpirilor în turismul României

„Dar hotelurile mai ieftine au mărit cu un 10%-15%, uneori 20% tarifele, ca să-și poată acoperi salariile, taxele, impozitele, utilitățile. Le vedem cu toții că toate s-au scumpit. În cazul turismului, vorbim totuși de tarife mai mari. O noapte de cazare costă de la 100 lei minim în sus, pe când la un market un coș de cumpărături poate să ajungă uneori doar la 100-200 lei. Dar multe produse de larg consum, ne uităm cu toții, și-au dublat prețurile într-un an, doi. Pe când în turism nu vorbim în niciun caz de așa ceva.” a explicat purtătorul de cuvânt ANAT.

Aceste declarații oferă o imagine clară asupra situației din turismul de pe litoralul românesc și ne pun pe gânduri cu privire la impactul scumpirilor asupra planurilor de vacanță ale românilor în acest an.