Într-o lume dominată de preocupări legate de sănătate și alimentație, nutriționistul Wasim Nazer atrage atenția asupra unei probleme alarmante: uleiul de palmier. Considerat mai periculos decât zahărul, acesta se regăsește în peste 70% din produsele de pe piață, fiind omniprezent în alimentația noastră zilnică. Nutriționistul subliniază că uleiul de palmier este prima sursă de cancer, fiind utilizat într-o varietate de produse, de la alimente la fast-food, datorită prețului său redus și rezistenței ridicate la temperaturi înalte.

“Uleiuri de palmier sau alte probleme, care astea sunt cele mai periculoase din punctul meu de vedere, deci mai periculoase decât zahărul, este uleiul de palmier, pe care îl găsești același în toate produsele. 70% din produse conțin ulei de palmier dacă le citești, conține ulei de palmier, pe care îl consumăm noi zilnic și este primul lucru, cred că e prima sursă de cancer. Dacă mâncăm brânză conține, brânză feta, să zicem 50% că dacă ar conține lapte dar mai mult conține ulei de palmier. Tot ce vezi că e fluid 100% are ulei de palmier. Fastfood-ul prăjesc cu ulei de palmier, ulei mai ieftin, rezistă mai mult și atunci unde-l găsești, găsești și ulei de palmier care este după mine prima sursă de cancer, după aia vine zahăr.”