Într-un interviu captivant acordat pentru DC News, chef Dorina Burlacu dezvăluie povestea fascinantă a unei călătorii de 30 de ani în lumea culinară italiană. Plecată din România la vârsta de 23 de ani cu gândul de a explora frumusețile artistice ale Italiei, Dorina nu și-a imaginat că această călătorie va deveni o incursiune pasionantă în bucătăria tradițională italiană. Aceasta rememorează momentul magic în care a descoperit deliciile tagliatelle ragu și cum această experiență a transformat-o într-un maestru al artei culinare italiene, o iubire la prima vedere care durează de trei decenii.

“Sunt 30 de ani de când ai plecat, însă iată, ai plecat într-o țară care până la urmă ți-a permis să-ți construiești o carieră acolo și să excelezi într-un domeniu până nu de mult exclusiv al bărbaților. Așadar, aveai 23 de ani când ai plecat, trebuie să știe cei care ne urmăresc, când ai plecat din România te gândeai că asta o să faci?” a întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

“Nu, nu mă gândeam. Când am venit în Italia voiam doar să vizitez frumusețile artistice și istorice ale Italiei, pentru că în România am făcut liceul de filologie și istoria artei și acest lucru avea o legătură directă cu Italia, cu imperul roman și deci eram foarte atrasă de frumusețile Veneției, Florenței, Romei și pentru asta am hotărât în primul rând să vin în Italia.” a răspuns  Dorina Burlacu.

“Cum ai ajuns la bucătărie, ai ajuns în Italia și cum ai ales acest domeniu?” a adus în discuție prezentatorul.

“Deci după foarte puțin timp după ce am ajuns în Italia, am fost invitată la un restaurant și am mâncat tagliatelle ragu, deci paste proaspete făcute cu făină și ou, împreună cu sosul celebru italian pe bază de carne și verdețuri. Și mi s-a părut o chestie extraordinară pentru că am zis wow, dar ce bun este și atunci parcă a fost așa, ca o iubire la prima vedere. Și am zis, dar de ce să nu încerc eu să le și pregătesc aceste paste și a durat așa, a fost o dragoste la prima vedere, care durează de 30 de ani.” a explicat chef Dorina Burlacu.