Ruben Curta, participant la Ecotrophelia, a prezentat o băutură obținută din gard viu, bogată în antioxidanți, realizată printr-un proces inovativ de extracție și macerare. Produsul este sustenabil, are o amprentă redusă de carbon, iar semințele rămase pot fi replantate.

„Am venit cu o băutură din gard viu, o sursă de antioxidanți. E o băutură obținută printr-un proces de extracție inovativ, implementăm tehnici moderne și tehnici clasice de macerare ca să păstrăm toți compușii bioactivi din băutură, asta înseamnă toate vitaminele, sunt aici toți polifenolii. Fiecare gură de suc de gard viu e o sursă de sănătate.

Deja e al treilea an la rând la Ecotrophelia, așa că pot să zic că încep să mă simt de-al casei. E o competiție serioasă, colegii au produse extraordinar de bune.

Băutura noastră este sustenabilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, avem sustenabilitate prin ambalaj și metodă de producție. Metoda de producție și de ambalare au o amprentă foarte redusă de carbon.

Apoi, încurajăm plantarea și împădurirea prin faptul că semințele rămase în urma extracției pot fi replantate pentru a continua ciclul de dezvoltare al plantelor și apoi reducem numărul, cantitatea de subproduse pe care le aruncăm. Singurul subprodus pe care îl are băutura noastră este alcoolul care poate fi și el valorificat sau reutilizat în procesul de macerare”, a spus Ruben Curta, participant Ecotrophelia (Innovativa).