Uneori, autoritățile fac unele schimbări asupra infrastructurii auto care dau mari bătăi de cap oamenilor. Fie că este vorba de schimbarea sensului de mers, sau transformarea unei intersecții în sens giratoriu, multe dintre aceste schimbări pot costa carnetul șoferilor neatenți.
Titi Aur, prezent la emisiunea DC Conducem, difuzată pe DCNewsTV, a subliniat importanța informării eficiente privind aceste tipuri de modificări.
„Primul exemplu de genul ăsta: eram pilot și unul din colegii noștri, zice: Să vă spun ce am pățit. Am venit de la mare și când am ajuns în fața casei a venit poliția să-mi ia carnetul. Intrasem pe interzis, dar era în fața casei. Toată viața am intrat așa. Cât am fost eu la mare, au pus ăia sens unic și eu nu m-am uitat la sensul unic. Am tras în fața casei și a venit Poliția.
Nu i l-a luat până la urmă, pentru că se întâmplă, polițiștii care lucrează logic știu să facă treaba asta. Adică, în zonele în care s-a pus sens unic și nu era interzis dintr-un sens o perioadă, doar te atenționează, pentru că înțeleg fenomenul.
Când se schimbă zone, știți că am vorbit la un moment dat despre ce s-ar putea face în București, că ar trebui un plan făcut. Păi dacă s-ar face un astfel de plan, eu am spus atunci, și țin minte bine ce am spus: am spus că ar trebui, în primul rând, să se facă tot studiul.
Pe urmă să se aloce bani — și pentru studiu, și pentru implementare. În paralel, trebuie făcută o campanie mare, ca să înțeleagă cât mai mulți. Poate n-or înțelege toți, dar 80–90% din cei care circulă să înțeleagă de ce apar niște schimbări majore.
Nu te poți juca în fiecare săptămână: mai pui un interzis, mai faci un sens unic. Sau poți să te joci, dar creezi un haos, sau în orice caz, o tensiune permanentă.
Dacă faci o programare, studiezi un an, iei hotărârea, ai bugetul, ai de aplicat, anunți, comunici cu câteva luni înainte: vom face asta, să înțeleagă lumea dinainte de a se face marcajele ce urmează să faci. Să înțeleagă de ce blochezi, de ce marchezi, de ce e interzis să se ducă el unde se ducea, poartă acuma trebuie să vină pe partea cealaltă. Deci așa se gândește, așa se face un adevărat plan”, spune Titi Aur.