Analistul politic Bogdan Chirieac a fost prezent la evenimentul de lansare a candidaturii lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din luna mai şi a remarcat un simbol.
„E plin de lume aici şi lume foarte decentă, aşezată. Ce a spus domnul Crin Antonescu este că importantă este unirea şi intrarea tuturor românilor. Eu nu apuc să îl văd, sunt un pic mai în spate, dar important este că e un simbol aici: Paul Stănescu alături de Emil Boc. S-a trecut peste disensiunile din trecut, peste epoca Traian Băsescu, şi încearcă susţinătorii lui Crin Antonescu, din cele trei partide, să se unească pentru un viitor pentru România”, a declarat Bogdan Chirieac.
Crin Antonescu va candida la alegerile prezidenţiale din partea PSD, PNL şi UDMR.
Candidatul Alianţei ‘România Înainte’ la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a declarat miercuri că are convingerea că preşedintele ţării este chemat, din prima oră a mandatului său, să unească şi să mobilizeze toate resursele, toate energiile unei naţiuni, indiferent de opţiuni politice, indiferent de locul geografic în care se află, indiferent de simpatii şi antipatii, de susţinători sau adversari.
„Am convingerea fundamentală, primordială că preşedintele este chemat, din prima oră a mandatului său, să unească şi să mobilizeze toate resursele, toate energiile acestei naţiuni, indiferent de opţiuni politice, indiferent de locul geografic în care se află, indiferent de simpatii şi antipatii, de susţinători sau adversari. Preşedintele trebuie să aibă această putere, pentru că nimeni altcineva nu e mandatat şi poziţionat să o facă. Iar România, în vremurile pe care le vedem, din ce în ce mai grele, are nevoie de tot ce e mai bun în ea. Am pierdut destul în decursul timpului, am pierdut resurse umane, am pierdut resurse naturale, am risipit adevărate comori şi de atâtea ori am pierdut timpul”, a spus Antonescu la lansarea programului său electoral pentru alegerile prezidenţiale.
El a adăugat că nu are niciun fel de atracţie sau înclinaţie către discursurile colectiviste şi că populismul e un lucru simplu şi adevărat, „care nu-i colectivist şi nu e populist”.
„Când vorbim despre o naţiune, nu putem s-o gândim decât ca fiind împreună elite şi defavorizaţi, performeri şi oameni care au ratat. Pentru mine, viitorul naţiunii române înseamnă împreunarea între performanţă şi solidaritate. Fără performanţă nu putem să impunem nimănui nimic. Pe scurt spus şi revin şi în program aplicat. Nici în economie, nici în politică externă, nici în politica de apărare nu vom conta dacă nu vom fi indispensabili. Nu vom conta dacă nu vom aduce valoarea adăugată la toate proiectele, la toate alianţele, la toate construcţiile. (…) Nu putem vorbi de o naţiune puternică, o naţiune puternică vom fi ori toţi, ori niciunul”, a susţinut Antonescu, citat de Agerpres.