În cadrul celei mai recente emisiuni #Rezist, invitații Oanei Stănciulescu au fost jurnalistul Bogdan Brătescu și specialistul în PR Cristi Dumitru. Cei trei au dezbătut un aspect care în final s-a dovedit inevitabil.

Vineri a fost luată decizia anulării de către CCR a primului tur de alegeri prezidențiale. Invitații emisiunii au analizat acest scenariu. În acest sens, Cristi Dumitru susține că amânarea atât de lungă a acestei decizii a avut un anumit scop, cel al asigurării votului pentru senatori și deputați.

„Eu cred că de fapt a fost o amânare. Ei au vrut să vadă ce se întâmplă la parlamentare după care să ia această decizie. Oficial pot spune că au amânat că să nu influențeze prea mult alegerile parlamentare.

Punerea alegerilor parlamentare între cele două tururi a fost decizia lui Ciucă și Ciolacu pentru că au crezut că o să obțină niște avantaje, dar nu a ieșit.”

Citește și: Influența rusă în UE și România. Crin Antonescu: Nu avem decât o ștampilă

Acesta, în continuare, argumentează faptul că ambasada SUA la București a susținut votul popular.

„Nu știu dacă lumea a văzut comunicatul ambasadei SUA de vineri seara. Ambasadoarea Statelor Unite a spus clar, printre altele, că trebuie respectat votul popular. Ce înseamnă asta? De fapt nu ar trebui să fie o decizie a CCR care să invalideze acest vot. Practic, în acest scenariu decizia anulării ar cădea. Ar trebui să se valideze alegerile având în vedere că și rezultatele s-au menținut, nu s-a schimbat ordinea. Cam ăsta ar fi scenariul unu. Scenariul doi a pornit din CSAT care a cerut unor instituții să prezinte probe în privința deturnării campaniei electorale. Asta ar fi varianta anulării”, spune  

STS ne spune de fapt că în ziua votării, în cabina de vot și în procesul de numărare a voturilor nu s-a întâmplat nimic.

„Călin Georgescu a declarat că are zero fonduri (pentru campanie)”, continuă jurnalista Oana Stănciulescu. „Domnul Georgescu, venit ca din peșteră, chiar dacă vine din Austria, a zis că are zero fonduri, deși vezi panouri cu el și promovări. De aici ar trebui să vină un răspuns. Cine a dat banii și de unde vin?”