În cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalista Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), au discutat despre turul doi al alegerilor prezidențiale, dar și despre scenariile legate de menținerea stabilității în România. 

Ce înseamnă stabilitatea în România? 

În discuția despre ultimele sondaje, care arată că Marcel Ciolacu și George Simion ar putea ajunge în turul doi, iar Nicolae Ciucă pare să nu aibă nicio șansă să treacă de primul tur, Mugur Ciuvică, președintele GIP, a subliniat că stabilitatea în România nu ar putea fi menținută cu Simion ca președinte, pe care l-a descris drept un extremist. 

„Nu știu ce spune lumea, nu e treaba mea. Eu vă spun ce știu eu. Eu vă spun spre stabilitate. Nu există stabilitate pentru România – pentru că nu înțelege nimeni pe planeta asta și nu vrea să înțeleagă manevre din astea gen: «Lasă că îl băgăm pe ăsta în turul doi, după care îi dăm în cap și guvernăm noi după aia» (referire la Simion și Ciolacu în turul doi – n.r.). Nu! 

Stabilitate în România înseamnă ca în turul doi să intre între Ciolacu, Geoană, eventual și Ciucă. Aia a dvs. e perdantă, n-are nicio treabă, n-o bagă nimeni în seamă pe Lasconi! Asta înseamnă stabilitate în România, motiv pentru care o să vedeți în turul doi în România pe doi dintre ăștia trei: Ciolacu, Ciucă, eventual Geoană în locul lui Ciucă”, a spus Mugur Ciuvică la DC News TV. 

PNL „nu trage” pentru Ciucă 

„Or să fie voturi pentru Ciucă, nu tabletă, că tableta nu poate să-ți bage 2 milioane de voturi în urnă”, a completat președintele GIP. 

„De aceea vorbeam despre lumea distopică. Tocmai de asta am spus: îmi este greu să cred că mă pot trezi de la 1 ianuarie într-un peisaj în care încep să mă simt vinovată pentru ceva ce n-am făcut încă”, a intervenit jurnalista Diana Tache. 

„În 2014 nu v-ați trezit cu Iohannis președinte? Ce, era mai bun candidat Iohannis decât Ciucă? Era tot genul ăla de bâtă… Că vorbea și mai puțin și părea, nu că părea, era și mai arogant! Și a câștigat într-o veselie cu 55 la 45 cu Ponta. Ce, a fost tableta? Nu! Au fost oameni!”, a punctat Ciuvică. 

„Nu! A fost partidul. Domnul Chiriac și cu mine credem fix în teza asta: partidul nu pare că trage astăzi. Și mai avem totuși o lună!”, a spus Tache. 

„O să tragă! O să vedeți!”, a conchis Mugur Ciuvică.