Prezent la Interviurile DCNews, Alin Bucur, un investitor de pe litoralul țării, a povestit despre controalele frecvente și despre cum unele instituții ale statului se opun cu încăpățânare unei afaceri care, până la urmă, aduce un beneficiu tuturor prăților implicate.

Plaja Caelia are un potențial deosebit pentru turiștii din țara noastră. Cele trei psicine ecologice ar putea sta la dispoziția acestora, dacă autoritățile renunță la distrugerea lor. Motivul pentru care s-a luat această hotărâre este unul evaziv. Îl explică chiar investitorul, în cadrul emisiunii moderate de Val Vîlcu.

”Ca investitor, indiferent câți bani ai și cât ai investi în țara asta, toți trebuie să fim tratați la fel, cu respect, în primul rând. Nu să ne înșele statul, cum se întâmplă în cazul de față. Cum face acest domn de la Apele Române.

Chiar acum am un control, în condițiile în care afacerea este închisă. S-a ajuns prea departe”, mărturisește Alin Bucur.

O primă fază, câștigată în instanță

În acest moment afaceristul se judecă cu instituțiile statului pentru a-și păstra investiția pe care a dezvoltat-o si pentru care a primit toate avizele de la bun început.

”Noi am câștigat un prim pas, a fost suspendată desființarea lucrărilor, ne vom judeca.

Cum să vină cineva să investească, să primescă un contract de la Apele Române, să fie totul la zi iar după ce construiesc să vină să mă blocheze. Nu înțeleg în ce stat de drept trăim. Este inadmisibil ce se întâmplă. Aș vrea să fie întrebați acești domni care își pun ambiția la ordinul cuiva să distrugă acest proiect.

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISCU) a recunoscut că nu a făcut măsurători de la fața locului și că le cer de la Apele Române. Acum încearcă să paseze problema unu altuia și să se spele pe mâini iar investitorii să aștepte”, a completat Alin Bucur.

După ce Apele Române Dobrogea a dat undă verde construcției, după finalizarea acesteia, administrația centrală Apele Române a cerut instituției regionale să retragă autorizația de funcționare. În opinia sa, există un simplu motiv pentru care s-a întâmplat acest lucru: „Nu eu eram firma care trebuia să câștige această licitație”, a spus mai spus afaceristul Alin Bucur.