Unul dintre jucătorii de renume ai handballului masculin românesc, Ionuț Săulescu, a fost invitatul emisiunii DC Sport, difuzată pe DCNewsTV.

În prima parte a emisiunii handballistul s-a dat ca exemplu în ceea ce privește performanța în acest sport. Există un secret care are aplicații generale dar care în acest sport este esențial. Schimbul de experiențe este un principiu de care nu trebuie să se lipsească jucătorii de hanbal pentru a evolua într-un mod armonios.

„Pasul de la juniori la seniori l-am făcut spre HCM Constanța, actuala CSM Constanța. Acolo a fost o chestie destul de interesantă. Cu câteva luni înainte eram deja pregătit să semnez cu Steaua, ceea ce la acel moment era un lucru foarte important. HCM Constanța era o echipă în creștere, tânără și cu perspectivă.

Nu era ușor nici acolo (la HCM – n.red.), deși era o echipă de tineri,  nu era foarte ușor să intri, erau jucători de valoare la momentul respectiv, George Buricea, Marius Stravositu, Laurențiu Toma. Venisem după un turneu final de campionat european, unul de campionat mondial, cu echipa de tineret a României, locul 6 la amândouă. Nu era un lucru la îndemână pentru oricine. Am dat de jucători foarte importanți la momentul respectiv și nu a fost deloc ușor să ne integrăm” a explicat handbalistul român.

Cum faci performanță în handbal

Pentru a ajunge aici a fost nevoie de multă muncă. Reușitele sale la HCM, printre care câștigarea de patru ori a Campionatului României, a Cupei României de două ori dar și prima super cupă din istoria României, pe lângă toate succesele la nivel internațional au putut fi posibile doar prin ajutorul colegilor săi de la care a învățat multe lucruri.

”Chiar cred în chestia asta, nu poți face niciodată echipă decât cu jucători mai în vârstă și cu experiență, cu jucători tineri. Trebuie să îmbini aceste două lumi, este foarte important. Trebuie să se facă o tranziție ușoară pentru cei tineri, altfel o să fie destul de greu.

Toată lumea vrea să întinerească acum echipele, nu ai cum să faci lucrul acesta peste noapte. Au valoarea, nu contestă nimeni acest lucru, doar că trebuie să îmbini experiența celor bătrâni cu entuziasmul celor tineri. Cam asta ar fi rețeta unei echipe de succes”, a mai declarat Ionuț Săulescu în cadrul emisiunii DC Sport.