Astrologul Daniela Simulescu a discutat, în emisiunea sa de la DC News TV, despre un eveniment astronomic important – Superluna Plină din 17 octombrie. Aceasta are loc pe axa Berbec-Balanță, aproape de Nodurile Lunare și este considerată o „aproape eclipsă” (almost eclipse). 

Superlună Plină pe 17 octombrie, pe axa Berbec-Balanță 

Superluna Plină din 17 octombrie va aduce un val de energie puternică pentru Berbeci, Raci, Balanțe și Capricorni. Aceste semne vor simți cel mai mult nevoia de schimbare și de a lăsa în urmă lucruri care nu le mai sunt de folos. Este un moment perfect pentru a închide capitole vechi și a face loc unor noi începuturi, chiar dacă procesul poate fi dificil. 

„Când mă gândesc la amplitudinea acestui eveniment, mă gândesc ca la o eclipsă, pentru că se comportă, zilele acestea, ca și cum am fi în jurul unei eclipse de Lună. Pe data de 17 octombrie, avem o Lună Plină în Berbec. Ce este Luna Plină? Este apogeul unui nou ciclu lunar. 

Avem Soarele în Balanță, Luna în Berbec. Pe Lună Nouă nu se întâmplă lucruri vizibile, însă, în jurul unei Luni Pline, să ne ținem bine, mai ales dacă ea atinge ceva în astrograma natală”, a spus Daniela Simulescu la DC News TV. 

Cele patru zodii afectate: „E doar un moment!” 

„Luna Plină vorbește despre o finalizare, despre o ruptură, despre renunțare, despre abandonare. Evenimentul afectează, bineînțeles, semnele cardinale. Care sunt semnele cardinale? Vorbim de Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Sunt semnele care încep anotimpurile din punct de vedere astronomic: Berbec – primăvară, Rac – vară, Balanță – toamnă, Capricorn – iarnă. 

Se formează o cruce pe semne cardinale. (…) Când avem de-a face cu o cruce, trebuie să știți că, oriunde ne-am duce, nu ne iese. Suntem într-o poziție în care trebuie să ajungem într-un punct, să finalizăm ceva ce nu mai putem să ducem, doar că ne este foarte greu. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mergem înainte! E doar un moment!”, a subliniat astrologul. 

Superluna Plină „beneficiază” de câteva aspecte: Luna Plină e în careu cu Marte, guvernatorul Berbecului. Acest lucru ne va face să realizăm că, în unele situații, am fost chiar noi cei care am stat în calea propriului progres. 

„Am acționat împotriva principiilor, valorilor sau a ceea ce ne face nouă bine. I-am lăsat pe alții să intre în viețile noastre. Am uitat cine suntem. Descoperim că noi ne-am făcut rău”, a spus astrologul. 

Apoi, Luna face careu cu Pluto, care ne arată lupte de putere. „În momentul în care vezi că nu ți-ai făcut bine, ce faci? Începi să ataci pe toată lumea! Să dai vina pe toată lumea, să intri în lupte de putere. Apare, din nou, nevoia de control”, a mai spus Simulescu.