Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a fost invitat la DC News TV, unde a discutat despre dezvoltarea impresionantă a județului, cu proiecte aflate în derulare ce însumează 2 miliarde de euro. 

Dâmbovița vrea stabilitate pentru a continua pe drumul dezvoltării 

Într-o discuție despre progresul județului Dâmbovița, Bogdan Chirieac a adus în prim-plan investițiile majore și importanța stabilității pentru finalizarea proiectelor de dezvoltare.  

Președintele Consiliului Județean a subliniat că stabilitatea guvernamentală este esențială pentru continuarea acestor investiții și pentru schimbarea în bine a județului. 

„Județul Dâmbovița are cea mai spectaculoasă, sau una dintre cele mai spectaculoase, creșteri din România în momentul de față. Apare în toate sondajele. Domnule președinte, cum vedeți, în acest context, un județ care a atras cel mai mare program european de apă-canal, dezvoltare rurală – 450 de milioane de euro? Foarte multe investiții străine, se schimbă fața județului! Acum pregătiți o investiție masivă în domeniul Apărării, fiindcă Dâmbovița are și uzine militare, făcute în vremea comunismului, care ar putea să reînvie acum. Cum comentați actuala criză politică de la nivel central din România?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

„După cum ați spus dvs. mai devreme și din punct de vedere al stabilității – și aici mă refer la toate administrațiile publice din România – cred că avem nevoie de stabilitate. În ultimii patru ani, cu bune, cu rele, cred că a fost o stabilitate în România și s-au văzut rezultatele la nivel local, bineînțeles cu sprijin guvernamental”, a răspuns Corneliu Ștefan.

Schimbarea așteptată mai bine de 30 de ani

„Revenind la județul Dâmbovița, ceea ce ne interesează pe noi, dâmbovițenii, este o stabilitate guvernamentală pentru a duce la bun sfârșit aceste proiecte pe care le avem pe raza județului Dâmbovița. Cred că în ultimii doi ani și jumătate – trei ani, sunt proiecte care vor schimba cu adevărat fața județului Dâmbovița. 

În ultimii trei ani, avem în diverse stadii – de la studii de fezabilitate la proiecte tehnice sau chiar în execuție – proiecte majore cu valoare totală de peste 2 miliarde de euro. Și aici mă refer în principal la proiecte cu finanțare guvernamentală. Avem reabilitarea tuturor drumurilor naționale care străbat județul Dâmbovița. Așteptăm de 30 de ani modernizarea DN71 Bâldana-Târgoviște – Târgoviște-Sinaia. Pentru tronsonul Bâldana-Târgoviște, chiar în toamna acestui an vor începe lucrările”, a punctat dâmbovițeanul.

Un sandviș între două județe mai dezvoltate 

Bogdan Chirieac a remarcat că Dâmbovița începe să depășească județele vecine, Argeș și Prahova, în atragerea investițiilor. Corneliu Ștefan a subliniat că, după ani în care resursele au fost direcționate către alte județe, Dâmbovița ocupă acum primul loc la fonduri europene în regiunea Sud-Muntenia și că, în sfârșit, a venit momentul dâmbovițenilor să se afirme. 

„Adică dublarea șoselei! Ce spuneți dvs., să știți că e consfințit de fostul prefect liberal al Argeșului, Radu Perianu, și de cei din Prahova. Deci, sunteți o îngrijorare pentru județele vecine, fiindcă s-a ridicat foarte mult Dâmbovița, care era zdrobită între Prahova și Argeș. Ca investiții, în momentul acesta riscați să-i acoperiți pe cei doi”, a intervenit analistul politic. 

„De doi ani, județul Dâmbovița se află, pentru prima dată, pe primul loc în regiunea Sud-Muntenia la atragerea fondurilor europene. Dâmbovița este pe primul loc și ne comparăm cu județe mult mai puternice, cum ar fi Argeș și Prahova. 

Eu cred că a venit și rândul nostru. Dacă de 30 de ani am fost așa, ca un sandviș între două județe mult mai dezvoltate și toate resursele guvernamentale se duceau, la vremea respectivă, către Argeș și către Prahova, eu cred că a venit și rândul județului Dâmbovița”, a subliniat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.