Analistul politic Bogdan Chirieac și fostul prim-ministru Victor Ponta au discutat la DC News TV despre mandatul lui Klaus Iohannis, punctând greșelile care i-au adus criticile românilor. Ponta a menționat, printre altele, terenul de golf pe care Iohannis l-a amenajat în grădina vilei de protocol de la Neptun, afirmând că președintele este, în prezent, cel mai detestat om politic.

Iohannis, cel mai detestat om politic din ultimii 34 de ani?

Bogdan Chirieac și Victor Ponta au discutat, într-o notă jovială, despre declinul popularității lui Klaus Iohannis, pe care Ponta l-a numit „cel mai detestat politician din ultimii 34 de ani”. Printre subiectele atinse, au menționat decizia privind casa din Sibiu și terenul de golf de la Neptun, subliniind că mandatul președintelui se încheie fără respectul multora.

„Cred că e supărat domnul Iohannis. E supărat de sentință (decizia ÎCCJ privind casa din Sibiu – n.r.), nu că i se întâmplă ceva, dar chiar așa, pic de respect pentru domnia lui?”, a spus Bogdan Chirieac.

„Păi să dea cu paltonul în judecători, cum?”, a intervenit Victor Ponta.

„Păi ar da, dar mai e o lună președinte”, a răspuns analistul politic.

„Nu mai e președinte, s-a terminat mandatul!”, a spus Ponta.

„De când a dat Înalta Curte decizia și de când PSD-ul a zis că nu votează legea domniei sale?”, a întrebat Chirieac.

„Da! Și de când a apărut terenul de golf de la Neptun. Nu mai e președinte, este cel mai detestat om politic din România din ultimii 34 de ani. Mult peste Băsescu, peste Iliescu, peste cine vrei, peste Năstase, peste Ponta… E cel mai detestat!”, a susținut fostul premier.

El este adevăratul beneficiar al statului subteran

În cadrul discuției de joi, Ponta a comparat evoluția sa personală cu cea a președintelui, sugerând că Iohannis s-a comportat, pe parcursul celor 10 ani, precum un maharajah. La rândul său, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că Iohannis este beneficiarul de drept al statului subteran construit de Traian Băsescu.

„După 10 ani, eu mă simt mult mai experimentat, mai deștept, mai înțelept, mai răbdător. Nu știu dacă Klaus Iohannis, după acești 10 ani, e mai deștept decât în 2014, pentru că nu și-ar face teren de golf, n-ar zbura cu private jet, n-ar vrea să candideze la Senat… toate astea sunt… Băi, ești mai rău ca acum 10 ani! Nu ești mai bun!”, a spus Ponta.

„În acești 10 ani, el a fost adevăratul beneficiar al statului subteran pe care s-a chinuit prietenul dvs., domnul Traian Băsescu, să îl construiască. Cum a fost beneficiar? Teama de statul subteran a fost atât de mare – statul subteran fiind condus de președinte – încât nimeni n-a avut curaj să spună piu! Acum, pe final, au început să spună piu, oac, mac”, a intervenit Chirieac.