Analistul politic Bogdan Chirieac a ironizat prezența președintelui Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei din Paris, făcând referire la stilul de viață luxos al șefului statului și la cheltuielile mari asociate cu deplasările sale oficiale.

Chirieac, mândru de o astfel de cheltuire a banului public

Într-o intervenție la Antena 3 CNN, Chirieac a comentat sarcastic, exprimându-și „mândria” că președintele Iohannis are acces la astfel de facilități de lux în inima Parisului:

„Eu mă simt mândru să-l văd pe domnul Iohannis acolo. Eu sper că a folosit avionul cu piscină. Nu te poți duce cu o cursă de linie să râdă lumea de tine… Cinstit, în locul domniei sale, dacă nu costă suita prezidențială măcar 20.000 de euro pe noapte, n-am ce căuta acolo. Este un standard, 10 ani a fost menținut, nu poți să cobori să stai într-o magherniță de 8.000 de euro pe noapte, zău așa.

Iar la Hotel Le Bristol, acolo și o apă plată costă zeci de euro. E totuși Hotelul Le Bristol din Paris, este foarte frumos. Mă simt mândru că după multă vreme un român își permite să stea acolo. De ce sunt așa de mândru? Că și eu și domnul Iohannis trăim tot pe banii mei… Atunci, faptul că domnul Iohannis este acolo mă face și pe mine mândru. Uite, banii mei sunt bine folosiți!”, a transmis Bogdan Chirieac, vineri dimineață, la Antena 3 CNN.

Colecții noi la Paris

Chirieac a sugerat că, în ciuda prezenței numeroșilor lideri mondiali la summit, președintele Iohannis ar putea evita interacțiunile importante, făcând o aluzie la agenda președintelui, pe care o vede mai degrabă axată pe activități personale:

„În privința faptului că la Sommet-ul Francofoniei vor fi mulți șefi de stat și de guvern, stați liniștiți că domnul Iohannis nu va interacționa cu nimeni! Din punctul acesta de vedere stăm bine.

În plus, după 5th Avenue din New York, și în Paris s-au băgat colecțiile de primăvară-vară. Este foarte important lucrul acesta. Trebuie să vezi ce mai este la Channel, la Hermes, la Louis Vuitton. Zău așa, sunt multe lucruri de făcut acolo. În concluzie, sunt mândru de domnul președinte”, a conchis el.