Victor Ponta și Bogdan Chirieac au discutat în platoul DC News TV despre cei 10 ani de mandat ai președintelui Klaus Iohannis. Fostul premier a subliniat că, în opinia sa, Iohannis a pus mai mult accent pe propriul confort decât pe interesele cetățenilor și viitorul României. 

Klaus Iohannis, adevăratul beneficiar al statului subteran 

În cadrul discuției, Ponta a comparat evoluția sa personală cu cea a președintelui, sugerând că Iohannis s-a comportat, pe parcursul celor 10 ani, precum un maharajah. La rândul său, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că Iohannis este beneficiarul de drept al statului subteran, construit de Traian Băsescu.

„După 10 ani, eu mă simt mult mai experimentat, mai deștept, mai înțelept, mai răbdător. Nu știu dacă Klaus Iohannis, după acești 10 ani, e mai deștept decât în 2014, pentru că nu și-ar face teren de golf, n-ar zbura cu private jet, n-ar vrea să candideze la Senat… toate astea sunt… Băi, ești mai rău ca acum 10 ani! Nu ești mai bun!”, a spus Ponta la DC News TV. 

„În acești 10 ani, el a fost adevăratul beneficiar al statului subteran pe care s-a chinuit prietenul dvs., domnul Traian Băsescu să îl construiască. Cum a fost beneficiar? Teama de statul subteran a fost atât de mare – statul subteran fiind condus de președinte –  încât nimeni n-a avut curaj să spună piu! Acum, pe final, au început să spună piu, oac, mac”, a intervenit Bogdan Chirieac. 

Iohannis, comparat cu un maharajah „desprins de realitate” 

„Haideți să facem o altă imagine. Statul, român, american, nu contează, se adaptează în funcție de lider. Băsescu a fost comandant de navă, când bătea cu pumnul în masă, zbârnâiau toți pe acolo – marinarii, locotenenții, el îi arunca peste bord…  

Iohannis a fost un tip de maharajah. Știți, maharajahii în India, până au venit mogulii, au zis așa: Domnule, îmi țin palatul, mă plimbă cu lectica pe acolo prin Jaipur, vreau să mănânc nu știu ce mâncare, mi se aduce… Nu mă interesează țara! Și, atunci, ăștia veniți din Afganistan au ocupat India până au venit englezii și au condus-o. Că maharajahii gen Iohannis au zis: Domnule, eu vreau confortul meu personal!  

S-a desprins de realitate, pentru că, altfel, cred că orice om cât de cât legat de realitate ar fi zis: Domnule, nu mai plec acum în scandal cu private jet la New York, mă urc și eu într-o cursă de linie…”, a comentat Victor Ponta.  

Președintele a închiriat casa din Sibiu după ce a dat afară o bibliotecă 

Fostul premier a făcut, de asemenea, o dezvăluire neașteptată despre Klaus Iohannis. Acesta a povestit cum președintele a dat afară o bibliotecă din casa pe care a pierdut-o definitiv, recent, pentru a închiria spațiul unei bănci. 

„Pot să vă dau o informație. Eu n-am știut-o. Foarte puțină lume a știut-o și o s-o public acum, dar mai întâi o să o spun la dvs.: Domnule, cel mai semnificativ pentru Iohannis – că merge cu private jet, că are golf în curte etc. – am citit astăzi ceva: casa asta faimoasă pe care el a luat-o cu japca și i-a luat-o statul înapoi și trebuie să dea banii. Știți că el a evacuat de acolo o bibliotecă ca să o închirieze la Raiffeisen? Și mi s-a părut… Domnule, cum e cu «România educată»?  

Adică eu, dacă am o casă, sau dvs. cred că v-ar fi totuși jenă să ziceți: dau afară o bibliotecă sau o școală ca să bag o bancă! Omul n-a avut nicio problemă să ia niște bani care nu erau ai lui și să dea afară o bibliotecă, ca să pună o bancă în casa asta pe care oricum…”, a spus Ponta.