În cea mai recentă ediție a emisiunii Miercurea Neagră, Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au discutat despre candidații la alegerile prezidențiale din toamnă. Despre Marcel Ciolacu, Ciuvică și Tache au susținut că, din momentul în care și-a anunțat candidatura, acesta „joacă corect”. 

Stabilitatea, strategia lui Ciolacu pentru Cotroceni

În cadrul discuției, Mugur Ciuvică a ironizat modul în care Marcel Ciolacu ar fi ajuns să candideze, sugerând că decizia i-ar fi fost impusă. Diana Tache a intervenit imediat, subliniind că, de câteva săptămâni, liderul PSD „joacă corect”, având o atitudine calmă și neconflictuală.  

Ciuvică a menționat, de asemenea, că Ciolacu a declarat recent, într-o emisiune TV, că nu ar avea nicio problemă să-l numească pe Ciucă prim-ministru, în cazul unei alianțe cu PNL. 

„Ciolacu joacă pe stabilitate. Bun, candidatura i-a venit prin SMS, asta e. Omul a zis: «Dacă scrie acolo… Ce să fac? Candidez!»”, a spus Mugur Ciuvică. 

„Da, dar joacă corect. De două săptămâni joacă corect”, a intervenit Diana Tache. 

„Nu! Dintotdeauna! De când și-a anunțat candidatura, că s-a făcut o lună, dacă nu mai bine, el joacă bine, neconflictual. Ieri a fost la nu știu ce televiziune și a zis că el l-ar pune pe Ciucă fără probleme, dacă fac alianță cu PNL-ul, l-ar pune prim-ministru. Ciucă sigur că-l înjură pe Ciolacu, dar el nu se supără, că așa e în campanie… 

Deci, Ciolacu rămâne și transmite tot timpul chestia asta, și e corect ce face, că el e cu stabilitatea, el rămâne cel cu stabilitatea”, a completat președintele GIP. 

AUR, în afara guvernării – Ciuvică vede doar o alianță PSD-PNL 

Mugur Ciuvică a analizat viitorul politic al României după alegerile din toamnă, subliniind că o guvernare fără PSD și PNL este greu de imaginat. Acesta a exclus categoric posibilitatea ca AUR să fie luat în calcul pentru guvernare, comparându-l cu PRM, un partid care a stat 20 de ani în afara puterii. 

„V-am spus, sondajele sunt sondaje. Dar și intuitiv, nu vezi altă guvernare după decembrie. N-o vezi! Cine să guverneze? AUR-ul iese din orice discuție, nimeni nu guvernează cu AUR, că atunci s-a ales praful de toată stabilitatea, toată UE, tot NATO – ne dau toți pumni în cap… 

Deci, AUR-ul e deoparte. Cum a stat 20 de ani PRM-ul fără guvernare, așa o să stea și AUR cât o să trăiască de acum încolo, fără guvernare. De Șoșoacă nici nu mai vorbesc, deci ăștia 20-25%, poate, dar m-aș mira așa mult. 20% îi ai dați deoparte. Nu guvernează nimeni cu ei, nu? Și altă guvernare ce să faci în afară de PNL și de PSD?”, a punctat Ciuvică.