Într-o nouă ediție a emisiunii Miercurea Neagră de la DC News TV, analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalista Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), au discutat despre șansele lui Nicolae Ciucă în cursa pentru Cotroceni. Președintele PNL și-a depus astăzi candidatura la alegerile prezidențiale.

Cum ar putea PSD să-l ajute pe Ciucă să ajungă în turul doi?

Mugur Ciuvică a spus că Nicolae Ciucă ar putea ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale dacă are sprijinul partidului său. Diana Tache a adăugat că, în funcție de strategia PSD, Ciucă ar putea beneficia de un val de voturi în ultima parte a zilei, așa cum s-a întâmplat în 2019 cu Viorica Dăncilă. 

„Mie cel mai tare din lume mi se pare că, de exemplu, astăzi cred că își depune candidatura domnul Ciucă. Deci, practic, de când a început balamucul ăsta cu candidatura lui Iohannis, noi nu mai vorbim despre candidatura de care știm, validată, a lui Ciucă, vorbim de posibila candidatură a lui Iohannis, care are încă serviciu. Deci, ce pretenție să aibă PNL să-și ducă candidatul în turul doi, să facă scor care să conteze în economia continuității și stabilității pe următorii 10 ani la guvernare? Eu despre Ciucă n-am mai auzit nimic de două săptămâni”, a spus jurnalista Diana Tache.

„Pe Ciucă, dacă-l votează partidul, intră în turul doi”, a intervenit Mugur Ciuvică. 

„Dacă-l votează partidul lui și, așa cum spuneam săptămâna trecută, dacă PSD-ul va face schema PNL-ului din 2019, când de la ora 15-16 a votat-o pe Dăncilă în turul doi tot PNL-ul, PSD-ul poate să joace fix după rețeta asta și, de la ora 15-16, să poată să voteze foarte mult pentru Nicolae Ciucă, astfel încât să-l bage în turul doi. 

Dar, și cred că s-ar putea să se întâmple asta, pentru că, dacă aveam discuția asta înainte de pretențiile lui Iohannis de a schimba legea, după care faptul că nu a mai recunoscut și i-a luat la înjurat pe peneliștii care s-au gândit ei într-o după-amiază să-i schimbe legea, ce n-a cerut el oricum, cu candidaturi, cu onorata instanță ș.a.m.d., dacă aveam discuția asta despre Ciucă acum 2-3 săptămâni, totuși era ușor neclară. Însă, acum, liniștit poate domnul Ciucă să intre în turul doi”, a afirmat Tache. 

Iohannis, o povară greu de dus pentru Ciucă în cursa pentru Cotroceni?

„Îi e greu lui Nicolae Ciucă să alerge cu ditamai piatra de moară de gât – Klaus Iohannis?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

„Domnul Ciucă e obișnuit cu greul. Lui, în politică, de când a intrat, îi e greu să alerge și singur, dar s-a obișnuit. A zis: «Dacă pot să mă car pe mine în alergare, pot să-l car și pe Iohannis»”, a răspuns președintele GIP. 

Ciucă și-a depus candidatura la prezidențiale: „Voi fi un președinte drept și echilibrat”

Nicolae Ciucă, liderul PNL, și-a depus miercuri, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile prezidențiale, însoțită de 1,6 milioane de semnături. Acesta a susținut că va fi un președinte „drept și echilibrat”. 

„Voi fi un președinte responsabil, un președinte echilibrat, care, așa cum am făcut toată viața mea, voi munci alături de cetățenii României, alături de instituțiile statului”, a spus președintele PNL într-o declarație la sediul BEC. 

Potrivit lui, „România are nevoie de o viziune de dreapta și de o persoană în măsură să implementeze această viziune”. 

„Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal”, a adăugat Ciucă.