În ediția de astăzi a emisiunii Miercurea Neagră, Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au dezbătut șansele candidatei USR, Elena Lasconi, la alegerile din toamnă. Cu o ironie caracteristică, Ciuvică a sugerat că, deși USR-ul nu poate spera la mai mult de 10%, Lasconi ar putea totuși să se lupte într-un „tur trei” imaginar cu Mircea Geoană. 

Ce șanse are Elena Lasconi să ajungă în turul doi? 

Într-o discuție sinceră la DC News TV, Mugur Ciuvică a ironizat candidatura Elenei Lasconi la prezidențiale, evidențiind lipsa de sprijin din partea USR și criticând situația în care se află acum partidul. 

„Credeți că-l putem atrage pe domnul Ciuvică de partea noastră? (…) Eu m-aș bucura mult ca să militeze alături de noi pentru viitorul președinte al României, doamna Elena Lasconi”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Viitorul președinte al cui?”, a întrebat Mugur Ciuvică. 

„Al României! Sunt alegerile prezidențiale”, a răspuns analistul politic. 

„În afară de faptul că bateți dvs. câmpii, că așa e plăcerea dvs., n-am cum să v-o reprim, e tristețe mare la doamna Lasconi. N-ai văzut așa ceva. (…) În timp ce dvs. îi numărați găurile domnului Iohannis (referire la terenul de golf – n.r.), după ce l-ați votat, ceilalți domni, care nu că au votat, au băgat lumii pe gât că USR-ul, măi, îi înjură, praf îi fac. Adică, ce zic eu de USR – că se vede cu ochiul liber – ăștia zic înzecit.

De exemplu, astăzi era domnul Pantazi, care era și cu Iohannis al dvs., măi nene, e terminat cu Lasconi. Analiza că-i praf, că n-are pe nimeni… S-a dus ieri să-și depună candidatura. N-au venit ăia din partid s-o susțină, n-a venit nici ăla, nici ăla… A zis până și de primărița dvs. că n-a fost acolo!”, a intervenit președintele GIP.

Elana Lasconi și Geoană, o luptă cinstită în „turul trei?” 

„Clotilda n-a fost? Doamna Armand am vrut să spun”, a adăugat Chirieac. 

„N-a fost nimeni și zice el ceea ce eu vă spun deja de un an și jumătate, dar nu vreți să mă credeți, poate-l credeți pe el, pe domnul Pantazi, că partidul e praf, praf! Nu praf! Praf, praf, praf! Spune cine cu cine se ceartă pe acolo, spune că la ședințe se bat între ei, spune că Lasconi plutește pe undeva cu religia ei, cu asta, că ceilalți o fac toți… E nenorocire!”, a spus Ciuvică.

„Alt candidat USR-ul nu poate să mai scoată, să știți”, a precizat Bogdan Chirieac.

„Păi nu poate că și-a depus candidatura (Elena Lasconi – n.r.). Nu scoate alt candidat. Ăsta e candidatul – 10%. 10% că sunt eu simpatic”, a răspuns Mugur Ciuvică.

La observația lui Chirieac că un scor de 10% nu ar fi suficient pentru a intra în turul doi, președintele GIP a replicat:

„Dar intrați în turul trei! Se poate face un tur trei între Geoană și Lasconi. (…) Lasconi n-are nicio șansă. N-o voteazp aia de-ai ei, din conducerea partidului, darămite cetățenii”.

Elena Lasconi, președinta USR, și-a anunțat marți candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie, declarând că vrea să fie vocea „românilor care, de 35 de ani, se simt trădaţi şi păcăliţi de această clasă politică”.