Ne aflăm în plin sezon al eclipselor. Ultima a avut loc pe 18 septembrie, cu o Lună Plină în Pești, în conjuncție cu Neptun. Acum urmează o Eclipsă de Soare, o Lună Nouă în Balanță, iar pe 17 octombrie ne așteaptă o eclipsă de Lună, o Lună Plină în Berbec, a transmis astrologul Daniela Simulescu la DC News TV. 

Eclipsa de Soare/Luna Nouă din Balanță din 2 octombrie

Pe 2 octombrie vom avea o eclipsă de Soare, alături de o Lună Nouă în Balanță. Această eclipsă se remarcă prin implicarea lui Mercur și Lilith, ceea ce-i oferă un caracter special din punct de vedere astrologic. Lilith, punctul în care Luna ajunge cel mai departe de Pământ, aduce o energie care ne provoacă să uităm de rigorile societății, de așteptările pe care le au alții de la noi.  

„De ce avem aceste eclipse? Pentru că, iată, nodurile lunare au intrat în iulie 2023 pe axa Berbec-Balanță și vor sta acolo până la final de ianuarie 2025. Când vorbim despre axa Berbec-Balanță, vorbim despre relații, despre eu versus tu. Ne putem gândi la relațiile pe plan amoros, dar ne putem gândi și la parteneriatele celelalte, pe plan social, pe plan profesional, ș.a.m.d. 

Eclipsa va avea loc pe 2 octombrie, după cum ți-am spus, avem o Lună Nouă în Balanță. Luna Nouă e începutul unui nou ciclu lunar; nu vedem Luna pe cer atunci când e o Lună Nouă. Luna o ia din nou de la capăt, ca să zicem așa. Și, ca orice în viață, totul este un ciclu. 

2 octombrie: eclipsă de Soare, Lună Nouă în Balanță. Luna Nouă este acel moment în care Soarele și Luna se întâlnesc, sunt în conjuncție într-un semn, iar eclipsa se petrece atunci când Luna Nouă are loc lângă un nod lunar, cum este Nodul Sud, de data aceasta. 

De data aceasta, eclipsa beneficiază și de Mercur și de Lilith. Lilith este punctul unde ajunge Luna cel mai departe de Pământ, într-un anumit moment. Nodurile Lunare sunt, bineînțeles, date și de rotația Lunii. Deci, iată, avem o eclipsă cu un topping special din punctul de vedere al teoriei astrologice. Luna e cu emoțiile. Ce urăște Lilith? Emoțiile! Și, când Lilith se conectează cu Luna, evităm tot ce știm, tot ce am fost învățați, tot ce vrea societatea”, a spus Daniela Simulescu la DC News TV. 

Care sunt cele mai avantajate zodii? 

„Atunci când vorbim despre o eclipsă de Soare, o Lună Nouă, vorbim de ritualuri, de intenții. În trecut, genul acesta de evenimente, o eclipsă, era folosit de alchimiști, de oameni care făceau tot felul de vrăji, chiar și blesteme, din păcate. E o zi în care stăm cu noi și ne gândim. Doar că aveți grijă: ce vă doriți atunci când e Lilith implicată nu are legătură deloc cu ce vrea societatea. 

Dacă vă doriți o relație și visați la un partener și vi-l imaginați că arată într-un fel, soarta o să vi-l dea pe acela, dar o să aibă și altceva la care nu v-ați fi gândit. Trebuie să ai grijă ce ceri de la Univers cu prilejul acestei eclipse. Nu știi niciodată ce-ți va rezerva viitorul”.  

Eclipsa îi va afecta în special pe cei cu marcaj cardinal: Berbec, Balanță, Rac și Capricorn

„Eclipsa are parte de un careu cu Marte, din păcate. Marte deranjează orice atinge și, când e un careu, e o luptă interioară destul de puternică. Știți între ce va fi lupta? Între a face pe plac lumii sau societății în care trăiesc sau a-mi face mie pe plac. Și când apar situații din astea, nu găsim o cale de mijloc, din păcate, ci mai degrabă găsim un moment în care să ne punem de acord că nu e treaba noastră. Să nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala. Nu vă băgați în relațiile apropiaților, în relațiile prietenilor. Nu încercați să le dați sfaturi și nu vă lăudați cu relațiile voastre”, a îndemnat astrologul.