ȘtiriDiaspora organizează a patra ediție a dezbaterii “Tradiții românești în diaspora”, din cadrul proiectului “TRADIȚII ROMÂNEȘTI ÎN DIASPORA”, în data de 26 septembrie 2024, în sistem hibrid, începând cu ora 15:00 (ora locală a României). Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și ȘtiriDiaspora, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora.

Dezbaterea, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, redactor-șef adjunct ȘtiriDiaspora, își propune să abordeze teme precum păstrarea identității naționale și culturale în comunitățile de români din diaspora, în contextul unor societăți multiculturale sau rolul tradițiilor și obiceiurilor în menținerea unei conexiuni vii între românii plecați în străinătate și cei rămași acasă.

Totodată, vom vorbi despre cum se raportează tinerii născuți în diaspora la tradițiile românești și care sunt principalele strategii prin care le putem transmite patrimoniul cultural, dar și despre politicile europene, concepute pentru a sprijini și promova tradițiile în cadrul comunităților românești din diaspora

Începând cu luna iunie 2024, Știridiaspora.ro inițiază o serie de dezbateri pe tema tradițiilor românești în diaspora, parte integrată a proiectului „Tradiții românești în diaspora”, proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Nu uitați să apăsați butonul “Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!