Într-un interviu recent pentru DC News, Alin Bucur, investitorul de pe plaja Caelia, a povestit cum proiectul său a fost blocat de Apele Române și Inspectoratul de Stat în Construcții timp de un an. Deși plaja nu funcționează, el a subliniat că i s-a cerut totuși să plătească taxa pe muzică. 

Investitorul Alin Bucur, noi dezvăluiri despre plaja Caelia 

Alin Bucur, investitorul de pe plaja Caelia, a povestit cum birocrația i-a blocat proiectul timp de un an și, în ciuda faptului că plaja nu funcționează, i s-a cerut să plătească taxa pe muzică. El a vorbit, printre altele, despre cât de greu le este investitorilor români să facă afaceri într-un astfel de sistem. 

„Cum poate să înflorească sau să meargă țara asta, când investitorul român e bun numai să plătească taxe, numai să plătească impozite, numai să plătească tot felul de invenții… Eu nu funcționam și a venit la mine taxa de muzică. Și taxa de muzică nu este una, sunt patru companii care vin și-ți iau taxa pe muzică. Nu am plătit, au înțeles și au zis că revin.  

Sunt patru companii care iau aceeași taxă! Eu înțeleg așa: vine un fraier ca și mine, îți plătește chiria, plătește investiția, trebuie să plătească la angajați medicina muncii, tot felul de hanganale, trebuie să facă investiții în marfă, în tot absolut, și, pe urmă, dacă vrea statul român, să-i dea voie să funcționeze, îi dă voie și poate să mai recupereze ceva, dacă nu, nu. 

Vreau și eu să întreb statul ăsta român care spune așa, că se face fraudă și că se fac tot felul de inginerii ca să nu plătească taxele la stat. Păi dacă tu îi îndemni”, a spus Alin Bucur la DC News TV.  

Alin Bucur: În România, mai bine ești un șmenar decât luat de prost

„Anul ăsta am învățat și eu. Am aflat că se poate și altfel. De ce să fii un prost și să plătești taxe și impozite… nu mai bine nu mergeam eu să iau autorizație și să vezi ce bine ne distram la mare și ce frumos ne bucuram de această plajă. Și era toată lumea mulțumită. 

Chiar ieri am fost la o întâlnire și mă întrebam ce caut acolo. Dacă nu aveam autorizație, nu cred că ne întâlneam, că toată lumea era mulțumită”, a mai spus investitorul. 

La întrebarea lui Bogdan Chirieac despre motivele pentru care noul șef de la Apele Române a dorit să-i închidă afacerea, Alin Bucur a răspuns: 

„Am înțeles, într-un final, că nu eu trebuia să câștig acea licitație. Și tot târgul spune: «Nu-i problemă că ai câștigat-o că doi ani de zile stai ca prostul, plătești chiria și nu ești tu destul de nebun să faci o investiție acolo». Deci, toată lumea era liniștită. Doar că eu am o vorbă: «Ce poți face astăzi, nu lăsa pe mâine». Și n-am pierdut timpul. Pe lângă faptul că m-am apucat, i-a deranjat că am găsit liantul ăsta să fac piscina”.