În cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalista Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), au discutat despre proiectul de lege care să-i permită lui Klaus Iohannis să candideze pentru o funcție aleasă în Parlamentul României. 

PNL a depus un proiect de lege care să-i permită lui Klaus Iohannis să candideze la Senat

Partidul Național Liberal (PNL) a depus miercuri, 18 septembrie, un proiect de lege care să-i permită președintelui Klaus Iohannis să candideze ca independent pe listele unui partid la alegerile parlamentare din 1 decembrie.  

În cadrul discuției de la DC News TV, Diana Tache a precizat că proiectul urmează să fie votat săptămâna viitoare. 

„Uitați, am o sursă care îmi spune, apropo de discuția noastră cu candidatura domnului Klaus Iohannis, că joi s-ar depune această modificare la lege (proiectul a fost depus miercuri – n.r.) și, săptămâna viitoare, s-ar vota”, a spus jurnalista Diana Tache.  

„A, deci o trec prin Parlament iute-iute, așa”, a afirmat Mugur Ciuvică.  

„Deci, în loc să-i spunem domnul președinte, domnul Iohannis, o să-i spunem domnul senator”, a intervenit Bogdan Chirieac. 

„Îi vom spune domnul senator, președinte. Că o să fie și președintele Secatului, ziceți dvs. Și o să meargă Iohannis în orgoliul lui exagerat și aroganța lui, o să se ducă cumva să fie sub Ciucă sau Ciolacu sau Gioană? Mă mir!”, a continuat președintele GIP. 

Ciuvică: Dacă Iohannis va dori candidatura, o va primi de la PNL 

În cadrul discuției de miercuri, Mugur Ciuvică a sugerat că, deși Președinția a dezmințit demisia președintelui, nu a negat complet varianta candidaturii la Senat, ceea ce lasă loc de interpretări.  

„Domnule Ciuvică, cum justificați, după ce nu l-a vrut nimeni la export, pe domnul Iohannis, secretar general NATO, înalt reprezentant pentru înalta iscusință a iscusinței înalte a Ucrainei? Acum îl faceți senator? Eu nu înțeleg”, a spus Bogdan Chirieac la DC News TV.  

„Cu Senatul nu știu, dar e posibil, după cum am văzut că a apărut de două zile știrea. E posibil să fie ceva la mijloc, pentru că au dat o dezmințire fermă doar că nu-și dă demisia; că era vorba cu demisia, ca să poată să candideze.   

În rest, cu candidatura în sine la Senat n-a dezmințit nimic, deci e foarte posibil să vrea să facă această combinație. Iar eu sunt aproape sigur, ca să nu zic chiar sigur-sigur, că, dacă Iohannis va dori candidatura, o va primi de la PNL”, a punctat președintele GIP.