În cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”, Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au discutat despre candidații la alegerile prezidențiale din toamnă, numindu-i pe cei patru care ar avea șanse să ajungă în turul doi. 

Cei patru candidați care ar putea accede în turul doi

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră” s-a analizat situația candidaților la alegerile prezidențiale din România. În urma discuțiilor, au fost menționați patru candidați care sunt considerați favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale din această toamnă: 

1. Marcel Ciolacu – despre care se crede că are locul asigurat în turul doi. Jurnalista Diana Tache a subliniat acest lucru cu încredere: „De Ciolacu știm sigur că intră în turul doi”. 

2. Nicolae Ciucă – menționat de Bogdan Chirieac ca fiind unul dintre candidații cu șanse reale în cursa pentru Cotroceni.  

3. Mircea Geoană – considerat, de asemenea, o opțiune viabilă pentru a accede în turul doi. 

4. George Simion – un candidat controversat, dar despre care Chirieac a sugerat că ar putea ajunge în turul doi. 

Totodată, s-a discutat și despre Elena Lasconi, dar opiniile au fost împărțite. 

„De Cilacu știm sigur că intră în turul doi, da? Azi, la ora la care vorbim, știm sigur asta. Niciodată în ultimii ani nu a fost ca acum, domnule Chirieac. Niciodată bătălia să fie atât de strânsă pentru turul doi între atâtea personaje”, a spus jurnalista Diana Tache.  

„Aici așa este, în opinia mea. Și, dacă îl puneți pe Marcel Ciolacu – ocupă unul dintre cele două locuri în turul doi – cred că avem următorii candidați: Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, îl punem și pe George Simion? (…) Doamna Valerica (Elena Lasconi – n.r.) ziceți că este pe bune în turul doi? Eu nu știu”, a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac.  

„În mod categoric, Lasconi este în calculul ăsta politic. Eu asta cred”, a precizat Tache. 

Mugur Ciuvică: Lasconi, Simion și Șoșoacă nu intră în turul doi

„Să-mi spuneți și mie când terminați cu glumele, ca să vă spun lucruri serioase”, a intervenit în discuție Mugur Ciuvică.

„Cel mai serios lucru din lume, vi-l spun, ca să nu… vă las să vă jucați, vorbiți, există libertate de exprimare… Dar, revenind la lucruri serioase, stabilitatea e importantă. Singurul lucru care dă cu virgulă în toată treaba asta cu stabilitatea e candidatura lui Ciolacu, dar nu strică cu ceva stabilitatea. Probabil că o să facă o stabilitate mai îmbârligată așa, un pic. Eu încă nu știu de ce.  

Dar, stabilitatea, candidații care sunt cu stabilitatea în momentul de față, dintre cei enumerați de dvs., sunt Ciolacu și Ciucă – clar de tot, că sunt de ani de zile cu stabilitatea – dar eu zic că, la fel de sigur, e și Geoană cu stabilitatea. Și atunci, ăștia trei sunt cu stabilitatea, deci eu zic 99,9% că doi din ăștia trei vor intra în turul doi, după care să vedem ce o să se întâmple.  

Lasconi nu are absolut nicio șansă să intre în turul doi. Nu are cum să facă vreun scor de turul doi. Simion și Șoșoacă (…) or să-și mănânce voturile între ei, 20-25%, o să și-l mărunțească între ei, nu intră niciunul în turul doi, iar ceilalți nu contează”, a conchis președintele GIP.