Într-un interviu acordat jurnalistului Bogdan Chirieac la DC News TV, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a lansat critici dure la adresa lui Mircea Geoană, în ciuda apelurilor repetate ale moderatorului de a nu face referiri la alți candidați în cadrul discuției.

Birchall și-a exprimat frustrarea față de ceea ce ea a numit „ipocrizia unora”, argumentând că românii au dreptul să știe adevărata față a candidaților politici. „Cum este posibil să dedici o medalie tinerilor României pentru a fi inspirați de parcursul profesional al domniei sale? Acest lucru m-a enervat la culme”, a declarat Birchall.

Atacuri directe la adresa lui Mircea Geoană

În ciuda încercărilor lui Bogdan Chirieac de a menține discuția la nivel de proiect propriu, Birchall a continuat să îl critice pe Geoană, punând sub semnul întrebării capacitatea acestuia de a fi un model pentru tinerii români. „Ce model oferi tu? Oferi modelul unui impostor…”, a spus Birchall, înainte de a fi din nou oprită de Chirieac, care a argumentat clar: „Nu aș vrea să ne referim acum la alți candidați pentru că nici dânșii nu au făcut deocamdată referire la dvs.”.

Birchall nu s-a lăsat descurajată și a continuat să facă referiri la legătura lui Geoană cu Marian Vanghelie și la acuzațiile legate de ceasurile primite pe care ar fi trebuit să le returneze către DNA. „Ce inspirație trebuie să aibă copilul meu de la domnul Geoană care a trebuit să dea înapoi DNA-ului ceasurile primite de la Vanghelie?”, a întrebat Birchall retoric.

Nu rentează să-l ataci și pe Simion?

Mai târziu în emisiune, când a venit vorba de George Simion, Birchall nu a mai fost atât de entuziasmată să-l atace. Inițial, aceasta spus: „Induce în eroare… își bate joc de oameni. Efectiv le promite care lucruri care evident nu sunt realizabile”.

Apoi, când Chirieac a făcut un apel să-și continue discursul la adresa lui George Simion, Birchall s-a schimbat total: „Nu, haideți să-i lăsăm pe oamenii aceștia. Nu fac altceva decât să înșele așteptările românilor”.