Ana Birchall, candidată independentă la președinția României, a fost invitată în platoul DC News TV, unde a vorbit, printre altele, despre contracandidatul său, Mircea Geoană, pe care l-a descris drept „un impostor”. 

Ana Birchall îl atacă pe Mircea Geoană 

Ana Birchall nu s-a ferit să lanseze un atac dur la adresa contracandidatului său, Mircea Geoană, pe care l-a acuzat de ipocrizie și l-a numit „un impostor”. Într-un discurs vehement, ea a criticat modul în care Geoană și-a promovat imaginea, spunând că acesta și-a făcut campanie electorală mascată și nu oferă un exemplu real pentru tinerii din România. 

„Hai să vorbim puțin și de domnul Geoană. Am o problemă fundamentală: m-am săturat de această ipocrizie a unora, și eu cred că este momentul – românii, cei care se uită la noi, au dreptul să știe adevărata față a candidaților. 

Cum este posibil ca tu să dedici o medalie pe care ai primit-o dintr-o funcție tinerelor și tinerilor României, ca să fie inspirați de modelul și parcursul tău profesional? Domnule, pe mine lucrul ăsta m-a enervat la culme. 

De ce? Pentru că face apel la generația copilului meu. Băiatul meu are 23 de ani. Când faci apel la această generație, ce model oferi tu? Oferi modelul unui impostor care timp de un an și jumătate și-a făcut campanie electorală mascată, furând startul electoral. Înseamnă furt! 

Ce model să fie domnul Geoană pentru tânăra generație pe care o targetează și care nu știe? Copilul meu nu știe ce a făcut Geoană acum cinci ani de zile, că a fost garantat de Vanghelie și că și-a făcut partid cu Vanghelie. (…) A trebuit să dea ceasurile primite de la Vanghelie înapoi DNA-ului”, a spus Birchall la DC News TV. 

Prestația lui Geoană la NATO: „A încălcat Codul” 

În cadrul discuției, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că toți oamenii politici își fac campanie, inclusiv primarii, în special cei foarte buni, care sunt realeși. El a subliniat, de asemenea, că Geoană a avut o prestație foarte bună la NATO: „N-am auzit pe nimeni oficial din NATO spunând: «Domnule, Geoană nu și-a făcut treaba»”.  

„Dacă ne uităm la fișa postului, a fost vorba de relațiile cu alte state, și timp de un an și jumătate eu nu știu cât de mult a avut relații cu alte state, ce a făcut, că și-a făcut campanie electorală, personală, aici. Eu sunt de acord cu primarii și cu orice om politic care își face campanie permanentă, dar să ți-o faci asumat. Nu cu însemnele NATO în spate. (…) 

Unde mă deranjează pe mine ipocrizia domnului Geoană? Trebuia să vină și să spună asumat: «Domnule, eu vreau să candidez. Plec de la NATO frumos, nu stau peste tot cu însemnele NATO în spate». Știți unde a greșit față de NATO, printre altele? A încălcat Codul de conduită al NATO. Dânsul și-a înregistrat sloganul la OSIM”, a răspuns fosta ministră a Justiției.