În emisiunea „Miercurea Neagră” de la DC News TV, Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au discutat despre cartea lui Nicolae Ciucă, „În slujba țării”, și despre contracandidații săi la alegerile prezidențiale. 

Candidații la prezidențiale, prin ochii jurnalistei Diana Tache 

În cadrul emisiunii, Diana Tache a oferit o perspectivă plină de umor asupra candidaților la prezidențiale. Jurnalista a spus că preferă „jurnalul de bord” al lui Nicolae Ciucă, în loc să-l vadă pe Mircea Geoană „cu cârnații după gât la fabrică” și pe Marcel Ciolacu la Festivalul Cașcavalului. Aceasta a adăugat un comentariu și despre George Simion și proiectele lui de construcție. 

„Altceva ce v-a mai reținut atenția (din cartea lui Nicolae Ciucă – n.r.)? Dacă noi suntem necitiți de carte, dvs. sunteți mai cultă, mai pregătită la emisiune”, a întrebat-o Bogdan Chirieac pe Diana Tache. 

„După ce am citit cartea domnului Ciucă, mă simt mai cultă în cap. N-am citit-o nici eu… Simt nevoia să o recitesc… Pentru mine, dincolo de carte, de toate cele, fiecare cum a putut. Așa a putut domnul Ciucă să se prezinte la popor. Eu vă mărturisesc foarte clar: prefer jurnalul de bord al domnului Ciucă, În slujba țării, decât să-l văd, cum l-am văzut pe Geoană la fabrica de cârnați, cu ei după gât, în weekend. Pe Ciolacu, la Festivalul Cașcavalului. Să te duci la Festivalul Cașcavalului ca premier mi se pare o… totuși, e o metaforă… Nu? 

Doamna Lasconi era afectată de o alarmă cu bombă – a fost alarmă cu bombă pe la hotelul pe unde stătea, la Timișoara. Domnul Simion construiește case, vine cu cărămida și cu toate cele…”, a răspuns jurnalista. 

Ea este cea care „n-a înțeles că nu poate să câștige președinția din primul tur”

În discuția plină de umor a intervenit și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), care a spus: 

„Doamna Lasconi, candidată la președinție, încă n-a înțeles, n-a înțeles femeia asta, totuși, cu tot Pro-TV-ul, cu toate astea, că nu se poate, în România, să câștige din primul tur președinția. A zis că ea, dacă ar face o coaliție de dreapta, ar câștiga din primul tur. Așa ceva?!”.  

„Am zis și eu că e o declarație ridicolă, fiindcă îi trebuie 9 milioane și ceva de voturi să câștige, dar apoi mi-am dat seama că, de fapt, era un test… Doamna Lasconi a vrut să vadă dacă știm Constituția. Așa a fost. Și, dacă vorbim despre doamna Lasconi, eu am rămas profund impresionat: dânsa, care zicea de diploma lui Ciolacu, a absolvit, cred că magna cum laude, cursurile Universității Ecologice, filiala Deva”, a intervenit Chirieac.