Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au discutat, în cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, despre studiile premierului Marcel Ciolacu și ale Elenei Lasconi, ambii candidați în cursa pentru Cotroceni.  

Lasconi a ținut secret faptul că a absolvit Universitatea Ecologică din Deva

Într-un schimb de replici pline de ironie, Mugur Ciuvică a ridicat semne de întrebare legate de notele unor figuri politice, făcând comparații amuzante între performanțele lor academice. 

Bogdan Chirieac a intrat în joc, cu un umor caracteristic, și a făcut o analogie neașteptată, sugerând că un 7 la Harvard aka Universitatea Ecologică din Deva ar valora mult mai mult decât aceeași notă obținută la o altă universitate din România. 

„L-ați certat (partidul USR – n.r.) pe Ciolacu că a luat 7 la BAC și vine Lasconi – de fapt, cred că Ciutacu (Victor – n.r.) a prezentat sau ceva, am citit o chestie – a avut numai note din astea, 5, 6. A avut la prestigioasa Universitate Ecologică oricum mult sub șapte media. Dacă știți că sunteți de 7, de ce îl certați pe Ciolacu că și el e de 7?”, a întrebat Mugur Ciuvică. 

„Domnule Ciuvică, spuneți de notele doamnei Lasconi… Da, Universitatea Ecologică, filiala Deva, este la fel de dificilă ca și Harvard din Ivy League din Statele Unite. Luați în calcul și dificultatea universității. Păi, un 7 la Harvard sau un 5 la Harvard… păi, e 20 la Universitatea din București, ce aveți?”, a răspuns analistul politic, Bogdan Chirieac. 

Care este numele complet al Elenei Lasconi?

„Lăsconi am înțeles că se numește în mod real, nu Lasconi”, a punctat Chirieac în cadrul discuției.  

„Valerica… Aia mi s-a părut tare! Am văzut și eu, nu știu unde am văzut, că o cheamă și Valerica. Dvs. care tot o țineați pe Dăncilă în Vasilica, pe Lasconi o ascundeți de Valerica. De ce faceți acest lucru?”, a întrebat Ciuvică.

Chirieac a răspuns: „Păi, o să-i spunem de acum încolo Elena Valerica. Doamna Valerica, ca la coafor”. Întrebat ce a făcut „doamna Valerica” în această campanie, analistul politic a spus că Lasconi se prezintă „admirabil”: „În primul rând că-i un exercițiu de transparență, fiindcă a reieșit unde a terminat onorabila universitate, de top, am putea spune…”. 

„A făcut-o doar, nu a și terminat-o, pentru că terminarea e cu licența și facultatea era atât de prestigioasă încât nu avea atestat să facă și licențe. Și licența și-a dat-o prin București, pe undeva”, a intervenit Ciuvică.

În CV-ul Elenei Lasconi de pe site-ul Primăriei Câmpulung nu este menționată facultatea din Deva pe care a absolvit-o, ci doar faptul că și-a luat licența la ASE, lucru care a stârnit multe comentarii.